Huawei P50 ve P50 Pro Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Huawei P50 serisini aylardır bekliyoruz. İki telefonluk bu seri şimdi resmi olarak karşımızda. Bu seride bir Pro+ modeli mevcut değil. Ancak bir standart bir de Pro model ile seri karşımıza geldi. İşte tüm özellikleri!

Bu iki telefon modeli de kamera yenilikleriyle geliyor. Ayrıca iki modelin de ilginç işlemci seçimleri var. Bu iki model de 4G özellikli olacak. Aynı zamanda modellerin dünya çapında satışa çıkacağını görüyoruz. Böylece 4G özelliği de daha mantıklı bir hal alıyor.


Göz atmak isteyebilirsiniz: Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu Başlıyor


Huawei P50 ve P50 Pro özellikleri

Özelliklere geldiğimizde, kameradan başlayacak olursak iki telefon da Leica markalı renk sensörleri ve geliştirilmiş telefoto modülleri ile geliyor. Serinin iki telefonu da aynı ana kamera ile geliyor. İki modelde de f/1.8 diyafram ve Optik Görüntü Sabitleme (OIS) ile 23 mm lensin arkasında oturan 50 MP sensör mevcut.

Ayrıca P50 Pro 40MP siyah beyaz kameraya sahip olacak. Ek olarak bu modelde bir de 13 MP ultra geniş açılı kamera var. Bunların yanında kameralar Lazer otomatik odaklama ile destekleniyor.

Huawei P50

Kameralarda yakınlaştırmak için periskop lens olacak. Bu lens şimdiye kadar gördüğümüz çoğu periskoptan daha az büyütmeye ve yalnızca 90 mm odak uzaklığına sahip. Ancak yüksek çözünürlüklü 64 MP sensör çok fazla esneklik sunacak. Ek olarak dijital yakınlaştırma 2.700 mm’ye kadar çıkıyor. P50 modeli, Pro olmayan bir modelde ilk kez kendine ait bir periskopa sahip telefon oluyor. Ek olarak her iki telefon da 4K video kayıt özelliği ile öne çıkıyor. Ancak 8K seçeneği yok.

Huawei P50 Pro iki farklı işlemci seçeneği ile geliyor

P50 Pro, biri Kirin 9000 ve diğeri Snapdragon 888 olmak üzere iki versiyonla gelecek. İlginç bir şekilde, her iki yonga seti de açıkça 5G yeteneğine sahip olsa bile her iki versiyon da yalnızca 4G bağlantısını destekliyor.

Bunun yanında Pro birkaç bellek yapılandırmasıyla satışa çıkacak. Standart modelde 8 GB RAM ve 128GB veya 256GB veya 512 GB depolama alanı olacak. En üst düzey model ise 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanı ile geliyor.

Standart P50 sadece Snapdragon 888 yonga seti ile gelecek. Yani burada Kirin seçeneği yok. Ve yine 4G bağlantısına sahip. Bu modelde 8 GB RAM ve 128GB veya 256GB depolama alanı ve ayrıca microSD yuvası olacak. Doğal olarak, her iki model de kutudan HarmonyOS 2.0 ile çıkıyor.

Her iki telefon da kabaca aynı boyutta olacak. Ancak P50 Pro, 1,225 x 2700 piksel çözünürlüğe sahip kavisli 6,6 inç OLED ekranla gelecek. Bu ekran 120Hz yenileme hızına ve 300Hz dokunmatik örnekleme hızına sahip olacak.

Standart P modeli ise düz . inç OLED panel ile geliyor. Ancak çözünürlük konusunda bir farklılık yok. Ek olarak, yenileme hızı 90 Hz olacak. İki telefonun pilleri de benzer özelliklere sahip. Pro modeli 4,360 mAh batarya ile gelirken standart model 4,100 mAh batarya ile geliyor.

Exit mobile version