Huawei P50 Pro Kamera Detayları Ortaya Çıktı

Huawei P50 serisinin 29 Temmuz tarihinde gelmesini bekliyoruz. Ancak bu tarihten önce telefon serisine dair bazı özellikleri öğrendik. Özellikle de geçtiğimiz günlerde P50 Pro modelinin kamera özelliklerinin detaylarını öğreniyoruz.

Sızan tanıtım videosu ile telefona dair kamera özelliklerini öğrendik. Huawei’nin bir sonraki amiral gemisi telefonu P50, 29 Temmuz’da piyasaya çıkacak. Geçtiğimiz günlerde şirket Weibo ve Twitter hesapları aracılığıyla bu bilgiyi duyurdu.


Göz atmak isteyebilirsiniz: OPPO Bellek Genişletme Özelliğiyle Geliyor 


Huawei P50 serisi çıkış tarihi

Ek olarak, Huawei tüketici grubu CEO’su Richard Yu telefonun “yeni bir mobil görüntüleme çağının” başlangıcını işaretleyeceğini söyledi. Bunun yanında Huawei’nin bir kez daha yaklaşmakta olan amiral gemisinin odak noktası haline kameraları getirebileceğini öne sürdü.

Huawei P50 Pro
Huawei P50 Pro

Huawei‘nin P40 serisini duyurmasından bu yana bir yıldan biraz fazla bir süre geçti. Ancak geçtiğimiz günlerde bu serinin bir kesinliği yoktu. Ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle şirkete uygulanan ABD yaptırımları, Huawei’nin kendi Kirin yonga setlerini üretme yeteneğini ciddi şekilde etkileyerek yeni amiral gemisi cihazlarını piyasaya sürme yeteneği konusunda şüpheler yarattı. Yu, geçtiğimiz ay “Hepinizin bildiği nedenlerden dolayı, bir lansman tarihi belirlenmedi” dedi.

Huawei P50 Pro bazı kamera detayları ortaya çıktı

Şirketin bildirdiğine göre 29 Temmuz’da P50 serisini piyasaya sürmesini bekliyoruz. Ek olarak, tanıtım videolarından biri P50 Pro’nun kamera kurulumunun temel özelliklerini ortaya çıkardı. Kameranın yanındaki yazı, P40 Pro ve Mate 40 Pro’nun açıklıklarına ve odak uzunluklarına uyan VARIO-SUMMILUX-H1:1.8-3.4/18-125ASPH diyor. Bu da, telefoto kameranın 5x yakınlaştırma sunacağı ve ultra geniş açılı kameranın ise 18 mm eşdeğerine sahip olacağı anlamına geliyor.

Ancak bu sayılar yalnızca açıklıkları ve odak uzunluklarını gösteriyor. Ayrıca bizlere bunların arkasındaki sensörler hakkında fazla bir şey söylemiyor. Üstelik en çok ilgi çeken ana kamera hakkında da herhangi bir bilgimiz yok.

Sızıntının kaynağı daha önce standart P50 modelinin 13 mm eşdeğerinde ultra geniş bir lens ile geleceğini söylemişti. Ayrıca, telefoto lensin 3.5x yakınlaştırma sunacağını iddia etmişti. Bunların herhangi birinin doğru olup olmadığını önümüzdeki hafta öğreneceğiz. Ancak şirketin tanıtım tarihine kadar daha fazla detay paylaşmasını umuyoruz.

Exit mobile version