Huawei P50 modellerinde çip sıkıntısı yaşıyor

Yeni bir rapora göre Huawei, konu yonga setleri ve P50 serisi akıllı telefonları için yaşadığı çip sıkıntısı nedeniyle bazı üretimlerinde Qualcomm çiplerini kullanabilir. Söylenti, Haziran ayındaki benzer bir raporla da aynı şeyi söylüyor. ABD ticaret yasağı nedeniyle, şirketin sınırlı sayıda Kirin 9000 SoC tedariği var. Bunlar tüm P50 birimleri için yeterli olmayacak. Yani Qualcomm çipleri burada bariz yedek çipler olarak görünmektedir.

ABD hükümeti, her ABD şirketinin Huawei ile iş yapmasına açıkça izin vermek zorundadır. Ancak ortaya çıkan bazı engeller vardır. Örneğin, Huawei, Kirin 9000 yonga setlerinden daha fazlasını üretemez. Stokta bulunan çip miktarı, tam teşekküllü bir P50 serisi sürümü için yeterli olmayacaktır.


İlginizi Çekebilir: Huawei P50 66W Şarj Sertifikası Aldı


HUAWEI P50 TELEFONU İÇİN 4G BİR ÇİP OLAN SNAPDRAGON İLE GELECEK

Bununla birlikte, Qualcomm çiplerini kullanmanın kendine özgü bazı ödünleri vardır. Bu, 5G desteğinin olmamasıdır. Mevcut ticaret yasağı, Huawei’nin 5G teknolojisini kullanmasını kısıtlıyor. Bu nedenle kaynak vanilya P50’nin Snapdragon 888’in 4G sürümünü kullanmasını bekliyor. Ağustos ayının başlarından ortalarına kadar bir zamanda piyasaya çıkacak.

Pro modeli ise yine Ağustos ayında Kirin 9000 donanımlı ünitelerle yola çıkacak. Ancak Aralık ayına kadar uzmanlar, Kirin SoC arzının tükeneceğini ifade etti. Bununla birlikte şirket, Huawei P50 telefonunda Snapdragon çipleri kullanmak zorunda kalacak.

Bu raporda P50 Pro+ hakkında hiçbir bilgi yer almıyor. Bu yüzden sadece Kirin SoC çiplerinin gelebileceğini tahmin ediyoruz.

DİĞER MODELLERDE DURUM NE OLACAK?

Peki ya gelecek yılın Mate 50 serisi? Daha fazlası olacak mı? Yoksa Huawei doğrudan Qualcomm’a mı gidecek? Bunlar cevap bekleyen sorular. Huawei cep telefonlarının durumuna gelince… Bazı netizenler durumun gerçekten zor olduğunu düşünüyor.

Akıllı telefonların geliştirilmesi basit bir süreç değildir. Uzun bir şirket listesi genellikle üretim sürecine dahil olur. CPU, GPU, kamera, ekran, pil ve diğer özellikler farklı üreticilerden gelebilir. Bu üreticilerden herhangi biri bileşenlerini yapmak için Amerikan teknolojisini kullanırsa; Huawei’nin bu bileşeni satın almak için ABD’den bir lisans alması gerekir.

Exit mobile version