Huawei P20 modelini duyurdu: Ayrıntılı özellikler bu haberde

Huawei, geçen yıl çıkardığı P10 serisi telefonlardan sonraki en yeni, seçkin modeli olan P20’yi duyurdu. Geçtiğimiz yıl Mobil Dünya Kongresi 2017’de tanıtım yapan firma, bu yıl MWC yerine Paris’te düzenlenen özel bir etkinlikle yeni modeli duyurmayı tercih etti. 
P10 serisine oranla yeni modele bir dizi önemli değişiklikler kazandıran firmanın yeni modeli P20’de gerçekleşen bu değişikliklere genel hatlarıyla göz atacağız bu yazımızda. 

Huawei P20’nin özellikleri

Her ne kadar temel olarak aynı özelliklere sahip olsa da, teknik özellikler bağlamında P20 Pro’nun bir alt modeli olan Huawei P20, genel itibariyle güçlü bir cihaz olarak çıkıyor karşımıza. örneğin kardeş modelle aynı Kirin 970 64 bit octa-core işlemciye sahip sistem üzeri çipi üzerinde çalışıyor Huawei P20′ de. Bu işlemci, Huawei’nin bugüne kadar kendi bünyesinde ürettiği en güçlü model. Huawei P20’nin 5.8 inç IPS LCD ekranı, 2240 x 1080 oranında bir çözünürlüğe sahip. üst bölümünde yer alan çentik nedeniyle ekran oranı 18.7 : 9 olarak değişen cihaz, daha uzun ve daha ince ekran oranına rağmen parmak izi taşıyıcısını ön yüzde barındırıyor. P20’nin hem tekil, hem de çift SIM kart desteği bulunuyor. Aynı zamanda P20’de Bluetooth 4.2 ve IR blaster adını verdiğimiz Infra Red uzaktan kumanda fonksiyonuna da sahip.

4 GB RAM ve 128 GB sabit (genişletilemez) yerel hafızaya sahip olan P20, P20 Pro modelinin aksine arka yüzünde sadece iki adet Leica marka kamera bulunduruyor. Kameralardan biri 12 megapiksel (f/1.8 odak aralığı, 1.55 um piksel büyüklüğü) çözünürlüğünde iken, diğeri ise 20 megapiksel (f/1.6 odak aralığı) çözünürlüğünde. Aynı zamanda P20 modelinde kameraların, nesnenin hareketini tahmin ederek anlık odaklanabilmelerini sağlayan otomatik lazer odaklanma sistemine sahip olduğunu da belirtmekte fayda var. Huawei P20, Galaxy S9’a oldukça benzer şekilde 960 fps’de 720p çözünürlüğünde oldukça yavaş hareketli çekimler yapabiliyor. Telefonun ön yüzünde ise 24 megapiksel çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor. Android 8.1 Oreo önyüklemeli olarak gelen cihaz, Huawei’nin ‘Emotion UI (EMUI) 8.1’ emülasyonu üzerinde çalışıyor. IP53 sertifikasına sahip olan cihaz aynı zamanda su geçirmez özellikte. Fiziksel büyüklük itibariyle 149.1 x 70.8 x 7.65 mm boyutlarında olan cihazın ağırlığı ise 165 gram. Twilight, Black, Midnight Blue ve Pink Gold olmak üzere dört farklı renk varyantı bulunuyor Huawei P20’nin. 

Batarya

Huawei’nin mükemmelliği sağlama yönünde çaba sarf ettiği alanlardan biri de cihazın bataryası. 3.400 mAh kapasiteye sahip olan batarya ile Huawei P20’nin batarya ömrü hayal kırıklığı yaşatmayacak. Yüksek kapasiteye rağmen cihazın kalınlığı sadece 7.65 mm oranında. 
Daha büyük batarya boyutunun yanında Huawei P20’nin Mate 10 serisinde görülen benzer batarya ömrüne sahip olacağını söyleyen firma, cihazın şarj sorunu yaşamadan gün boyunca rahatlıkla kullanılabileceğini belirtti. çıkarılabilir özellikte olmayan batarya, Huawei’nin ‘SuperCharge’ sistemi ile hızlı şekilde şarj edilebiliyor. Boş bir bataryayı yarım saat içerisinde %58 oranında doldurabiliyorsunuz. Bununla birlikte her ne kadar cihazın arka yüzü cam kaplama olsa da, kablosuz şarj özelliğine sahip değil.

Tasarım

Yenilikçi tasarım anlayışının hakim olduğu cihaz, geçtiğimiz yılın P10 modellerinden farklı bir görünüm kazanıyor. P10 modellerinde bütünüyle metal, yekpare bir tasarım hakim iken P20 serisinde kavisli cam tasarımı öne çıkıyor. Dört köşenin her biri bükümlü hale getirilen P20 böylece sadece estetik açıdan değil, aynı zamanda daha rahat taşıma imkanını da beraberinde getiren, daha yuvarlaklaştırılmış bir tasarımla şık ve seçkin bir cihaz görünümüne kavuşuyor. Her ne kadar en-boy oranı geçen yılki modele oranla daha fazla olsa da, yeni tasarımı sayesinde daha kompakt bir his kazanan cihazın üst bölümünde yer alan çentik de, diğer cihazlardakine oranla daha küçük boyutlarda. çentik tasarımından hoşlanmayanlar, en azından daha küçük bir çıkıntı ile muhatap olacakları için çok da rahatsız olmayacaklardır. Bununla birlikte tasarıma bu denli önem veren Huawei’nin parmak izi okuyucusu için ön tarafta fiziksel bir buton konumlandırmış olması da tuhaf karşılandı.

Güvenlik

P20 modeliyle ‘Face Unlock’ adı verilen yüz tanıma ile tuş kilidi açma sistemini getiren Huawei, parmak izi okuyucusunun yanında bu özelliğin de güvenlik amaçlı olarak kullanılması imkanını sunuyor. Yüz tanıma sistemi, Huawei için bir ilk olma özelliği taşıyor. İki boyutlu haritalandırma özelliği kullanılan Face Unlock fonksiyonu her ne kadar cihazın tuş kilidinin açılması için kullanılabilecek olsa da, iPhone X’da yer alan Face ID özelliği kadar güvenli olmadığı düşünülüyor. Bununla birlikte firma, bu sistemin düşük ışıklı ortamlar da dahil bir çok durumda iyi çalıştığını belirtiyor. Geliştirdiği yazılımın yüz tanıma işleminden önce ekranı aydınlattığını söyleyen firma, böylece sistemin karanlık ortamlarda da çalışmasının mümkün hale getirildiğini belirtiyor. 

P20 modelinin, P20 Pro ve PORSCHE DESIGN Mate RS ile birlikte bugünden itibaren dünya çapında satın alınabilir olduğunu açıklayan firma, Huawei P20 modelinin Avrupa’da 649€ fiyat etiketiyle satılacağını söyledi. 

Exit mobile version