Huawei P Smart

Akıllı telefon konusunda kullanıcı ihtiyaçlarının inovatif şekillerde karşılandığı modellerin yeri ayrı. Daha iyi kamera, pil, daha iyi ekran elbette yüksek beklentilerin doğal sonuçları, ancak yazılımsal olarak sunulan özelliklerin deneyimi daha iyiye doğru ayrıştırma noktasındaki katma değeri kesinlikle övgüye değer. Test merkezimizin konuğu olan çok yeni bir akıllı telefon modeli, Huawei P Smart; çok hoş bir özellikle geldi, ekranı ikiye bölerek kullanım. Bir yanda YouTube videosu veya Netflix, diğer yanda dostlarla WhatsApp mesajlaşması… Muazzam ve oldukça ‘genç’ bir özellik değil mi? Üstelik cihazın teknik özellikler, tasarımı ve bütçe dostu oluşu da genel tabloyu daha da etkileyici kılıyor. Detaylara geçelim…

Öncelikle P Smart, ince-uzun tasarım anlayışıyla geliyor. Yanlarda kavisli form, üst ve alt kısımlarda ortalama kalınlıkta çerçeveler sunuyor. Ön yüzde Huawei logosu es geçilmemiş, üst kısımda selfie kamerası mevcut. Yanlarda güç ve ses kontrolleri gayet iyi bir şekilde konumlandırılmış. Arka yüzde üst köşede yer alan çift kamera ve yanlarındaki flaş, hemen altta anten çizgisi bulunuyor. Kalınlık 7.45 mm, uzunluk 15 cm ve genişlik de 7,2 cm seviyesinde. Segmentine göre ele alındığında tamamen ortalama değerler söz konusu. Ağırlığı ise şaşırtıcı deredece düşük, yalnızca 143 gramlık bir akıllı telefonla karşı karşıyasınız.

Bu modelin 6 ve üzeri ekran boyutları yerine bir nebze daha yüksek mobilite için 5.65 inçlik ekran sunduğunu görüyoruz. Açıkçası bu ekran formundan hoşlanmamak mümkün değil. Üstelik Full HD+ çözünürlüklü gayet canlı ve parlak bir ekrana sahip. Dokunmatik hassasiyeti ideal, doygunluk ve siyah-beyaz gibi renklerde doğruluk üst seviyelere yaklaşmış. Genel itibarıyla kullanışlı ve iyi bir ekranı var.

3 GB RAM, 32 GB hafıza, Kirin 659 işlemcisi (16nm mimarili, 8 çekirdekli, ulaşılan saat hızı 2.36GHz +1.7GHz) ve 3000 mAh pil, öne çıkan donanım özellikleri arasında yer alıyor. Günü tamamlayabildiğiniz pili sınıfı geçiyor. Yazılım tarafında Android Oreo + EMUI 8.0 deneyimi yaşıyoruz. Huawei’nin EMUI 8.0’ı akıcı ve pratik bir kullanım vaat ediyor. Hızlıca adapte olacağınız, kullanımı keyifli ve hızlı bir arayüz.

13 + 2 MP’lik çift arka kamerası geniş diyafram açıklığı özelliği sayesinde loş ışıkta daha net sonuçlar elde edilmesine olanak tanıyor. Odak alınan objenin arka planının flu olması şeklinde özetlenebilen Bokeh efekti de diğer birçok ‘güncel’ Huawei modelinde olduğu gibi bu cihazda da mevcut. Önde 8 MP kamerası da dikkat çekici. Özellikle Face Beauty özelliği sayesinde selfie’lerde güzel ve pürüzsüzsünüz. Bu arada elinizi sallayarak selfie çekebilmeniz de hoş bir artı.

Parmak izi sensörü, GPS, AGPS, Çift mikrofonlu gürültü azaltma diğer özellikleri.

En sona sakladığımız ekranı bölme özelliği, tek bir dokunuşla desteklenen uygulamaların ekranda iki eşit kısımda kullanımı şeklinde. Verimliliği artıran ‘akıllı bölünen ekran’, P Smart’ın en iddialı özelliklerinden.

Artılar:

Hafif

Tasarım

Akıllı bölünen ekran özelliği

Arka kamera

Yazılım

Fiyat

Eksiler:

Pil kapasitesi daha yüksek olabilirdi


 

Exit mobile version