Huawei oyun konsolu ve oyun bilgisayarı için çalışıyor

Çinli kaynaklar, Huawei şirketinin Sony PlayStation ve Microsoft Xbox ile karşılaştırılabilir tam teşekküllü bir oyun konsolu çıkarabileceğini bildirdi. Ancak, oyun konsolunun piyasaya sürülmesinden önce, Çin teknoloji devi, oyun için tasarlanmış yeni bir dizüstü bilgisayar serisini piyasaya sürüyor olabilir. Huawei, oyun konsolu ve oyun bilgisayarı fikrini zaten bu yıl içinde gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıl, Honor, en yeni özelliklere ve göz alıcı bir tasarıma sahip ilk Honor Hunter oyun dizüstü bilgisayarını piyasaya sürdü. Daha önce Huawei’nin 2020’de kendi dizüstü oyun bilgisayarını da tanıtmaya hazır olduğu bildirilmişti. Ancak 2021’e kadar ertelendi.

2021’in başlarında Huawei, 11. Nesil Intel işlemcilerle desteklenen yeni MateBook X Pro, MateBook 13 ve 14 dizüstü bilgisayarları tanıttı.

Rainbow Six Siege 70 milyonu aştı

HUAWEI TELEFON İŞİNİ SATMAYACAKLARINI BELİRTTİ

Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei Salı günü yaptığı açıklamada, Huawei’nin Donald Trump tarafından uygulanan yaptırımlardan kurtulacağını ve yeni Başkan Joe Biden iktidara geldiğinde Amerika Birleşik Devletleri ile yenilenen bir ilişkiyi dört gözle bekleyeceğini söyledi.

Joe Biden, geçen ay Beyaz Saray’ın başına geçti. Huawei şimdi yeni ABD başkanının iki ülkenin yanı sıra Amerikan ve Çinli şirketler arasındaki ilişkileri geliştirmesini bekliyor. Ren Zhengfei, Huawei’nin ABD şirketlerinden ekipman satın almaya kararlı olduğunu ve Huawei’nin ABD mallarına erişimini yeniden sağlamanın karşılıklı olarak yararlı olduğunu söyledi. Ayrıca, Çinli teknoloji devine getirilen kısıtlamaların ABD’li tedarikçilere zarar vereceğini öne sürüyor.

Ren, “Yeni ABD yönetiminin Amerikan firmaları ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ekonomik kalkınması yararına açık bir politikaya sahip olmasını umuyoruz. Hâlâ, Çin’in büyümesinden hepimiz faydalanabilmek için büyük miktarlarda Amerikan malzeme, bileşen ve ekipman satın alabileceğimizi umuyoruz.” dedi.

Şirketin lideri ayrıca, Huawei’nin akıllı telefon işinden çıktığı bilgisini de yalanladı. Ren “Tüketici cihazlarımızı, akıllı telefon işimizi kesinlikle satmamaya karar verdik” dedi.

Şirket, amiral gemisi katlanabilir akıllı telefon Huawei Mate X2’yi 22 Şubat’ta tanıtacak; ve Huawei P50’nin Mart ayında duyurulması bekleniyor.

HUAWEI, 2020’DE ÇİN TELEFON PAZARINDA APPLE’I TAMAMEN YENDİ

CINNO Research ve Canalys’e göre Huawei, Çin akıllı telefon pazarında hala rahat bir şekilde lider. International Data Corporation (IDC) cep telefonu üç aylık takip raporuna göre, 2020’nin dördüncü çeyreğinde Çin’in akıllı telefon pazarı sevkiyatları, yıllık % 0,3’lük hafif bir artışla yaklaşık 86,4 milyon adet oldu.

Dördüncü çeyrekte, Apple, OPPO, Vivo ve Xiaomi’nin sevkiyatları önemli ölçüde arttı. Dördüncü çeyrekteki belirli sıralamalar açısından Huawei, Apple, OPPO, Vivo ve Xiaomi ilk beşte yer aldı. Huawei, bir önceki yıla göre % 34,5 düşmesine rağmen,% 25,1’lik pay ile hala ilk sırada yer alıyor.

2020’nin tamamına bakıldığında Huawei hala rekabette kilometrelerce ileride. 2019 yılındaki % 38,4 pazar payına göre% 0,1 düşüşle % 38,3 pazar payına sahiptir. İkinci sırada % 17,7 pazar payı ile Vivo yer almaktadır. Bu da ilk sıradaki Huawei’nin ikinci sıradaki Vivo’dan % 50’nin üzerinde bir pazar payına sahip olduğunu gösteriyor. Oppo, Xiaomi ve Apple sırasıyla üçüncü ila beşinci sırada yer alıyor. Apple’ın yıldan yıla büyümesi dışında, diğer dört üreticinin tümü farklı derecelerde düşüş yaşıyor.

 

Exit mobile version