HUAWEI Nova 9 Akıllı Telefon İncelemesi

Huawei, 2016’dan beri sürekli geliştirilen nova adlı serisinin en yeni modelini kısa süre önce lanse ederken bizler de ilgi çekici akıllı telefonu test merkezimizde ağırlama imkanı bulduk.

HUAWEI Nova serisinin yeni üyesi Nova 9, test merkezimizin konuğu oldu. Şık bir kutu ile bizi karşıladı. İlk temasımız son derece olumlu hissiyatlarla gerçekleşti. Yalnızca 7,77 mm kalınlığında ve yaklaşık 175 g ağırlığında olan nova 9, oldukça ince ve kullanışlı. Renk geçişlerine sahip gövdesi ve büyük ekranı ile son derece stil sahibi, aynı zamanda modern. Arka yüzündeki ilginç kamera tasarımı ile dikkat çeken modelde, ön yüzde ince çerçeve ve ekranın üzerindeki küçük açıklıkta konumlandırılan selfie kamerası ön planda.

Telefonun Kamera Özellikleri

Yeni akıllı telefon, yüksek kaliteli fotoğraflar çekmek için yüksek ışık hassasiyeti sağlayan 1/1,56 inç sensöre sahip 50MP RYYB Ultra Vision ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP derinlik kamerası, 4cm makro kamera ve büyük 1/2,8 inç sensörlü 32MP ön kamera ile donatılmış. Buna HUAWEI’nin benzersiz Süper Gece Selfie algoritması ile fotoğraflardaki dijital gürültüyü azaltan ve arka planı yeniden oluşturan Gece Portre Modu eklendiğinde, karşımıza gece fotoğrafçılığı için ideal bir kamera çıkıyor. Gece manzara çekimleri veya portreleri olsun, görüntüler parlak, ancak aşırı pozlanmış olmuyor; görüntünün daha karanlık alanlarında gizlenen ayrıntılar ön plana çıkıyor.

Cihaz, geceleri fotoğraf çekerken olduğu kadar video çekerken de iyi performans gösteriyor. Extreme Night Shoot ve Night Selfie Video özellikleriyle; karanlıkta ön ve arka kamerayla 4K çözünürlükte çekim yapılabiliyor. Üstelik hem ön hem de arka kameralarda bulunan AIS Video Stabilization teknolojisi sayesinde; el titremesi artık bir sorun olmaktan çıkıyor. HUAWEI nova 9 arka kamera, Ağır Çekim ve Hızlanan videoların çekilmesini de destekleyerek; videolarını oluşturanlar için eğlenceli ve ilginç seçenekler çıkarıyor.

Akıllı Telefonun Ekran Özellikleri

1,07 milyar renk (10 bit) oluşturabilen 6,57 inç ekrana sahip nova 9; 120 Hz’e kadar ekran yenileme hızını, 300 Hz dokunmatik örnekleme hızını ve P3 renk gamını destekliyor. HUAWEI nova 9 ayrıca, telefonun sıcaklığını akıllıca algılayan ve performansı cihazı serin tutmak ve kusursuz bir şekilde uzun süreli çalışmasını sağlamak için ayarlayan bir VC Sıvı Soğutma ve Grafen soğutma sistemleri ile donatıldı. Onun için yeni bir oyun telefonu bile diyebiliriz.

Model, 6nm Snapdragon 778G 4G mobil platformunu kullanıyor. Performansı güçlü ve telefonun kullanıcılarını tüm günlük etkinliklerde desteklemesine olanak tanıyor. Snapdragon 778G 4G mobil platformu sayesinde hem günlük görevlerde hem de eğlence sırasında hızlı ve güçlü bir performansın yanı sıra ideal kullanıcı deneyimleri veriyor.

Akıllı telefonun pili kullanıcısını kısıtlamıyor. HUAWEI nova 9, tamamen şarj olması 38 dakika süren 4300 mAh kapasiteli pile sahip. 66W HUAWEI SuperCharge desteği sayesinde sıfırdan yüzde 53’e kadar şarj olması sadece 15-20 dakika sürüyor.

Son olarak iddialı modelin fiyatı 9.499 TL. Ancak genel itibarıyla yüksek profilli bir seçenek olduğunun altını çizmeliyiz.

Huawei Nova 9 Akıllı Telefonun Artıları

Exit mobile version