Huawei MediaPad T5

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki; MediaPad T5, günlük kullanım için oldukça ideal bir model olmasının yanında çocuklar için de uygun tablet modelleri arasında yer alıyor. Kısa zaman öncesine kadar oldukça popüler bir şekilde kullanılan tabletler, neredeyse unutulmaya yüz tutmasına rağmen, segment MediaPad T5 ile yeni bir soluk kazanmak üzere. Son dönemlerde kullanıcılar genelde işlerini akıllı telefonları ile halletseler de tablet kullanmayı tercih edenlerin de olduğunu söylemek mümkün.

MediaPad T5 tabletin özelliklerine öncelikle fiyatını açıklayarak başlayalım. Şu an MediaPad T5 tablet fiyatı 1100 TL civarlarında. Fiyat performans açısından değerlendirmek gerekirse; MediaPad T5’in fiyatına uygun bir performans sergilediğini söylemek yanlış olmaz.

Modelin teknik özelliklerine gelecek olursak; MediaPad T5 tablet 10.1 inç ekran boyutuna sahip ve bu ekranda 1080p çözünürlük kalitesi sunuyor. Yaklaşık olarak 7 mm kalınlık içeren model, iki farklı renk seçeneği olan altın ve siyah renkler üretilmiş. 7 mm kalınlığın yanında 460 gram ağırlığa sahip olan tablet, 16:10 en boy oranı içeriyor ve bunun yanında 10.1 inç ekranında 1900×1200 piksel çözünürlük ile karşımıza çıkıyor.

Ekranının hemen altında çift hoparlör bulunuyor ve Çinli şirketin kendi üretimi olan ve Histen adını verdiği ses sistemi, modelin etkileyici bir ses sunmasına olanak sağlıyor. Bunun yanında 3.5 mm jak girişi ile kulaklık kullanımına imkan tanıyor. Kulaklık girişinin hemen yan kısmında ise microSD kart yuvası yer alıyor. Ayrıca bu yuvanın bulunduğu yerde aynı zamanda bir SIM slotu bulunuyor, ancak T5 modelinde bu alan kapatılmış. Kısacası bu modelde SIM kartınızı tablete takarak kullanamıyorsunuz. Ancak Wi-Fi için 802.11ac desteği ve Bluetooth 5 desteği de yine modelin önemli özellikleri arasında karşımıza çıkıyor.

Android 8 işletim sistemi ile gelen model, aynı zamanda 2 GB RAM bulunduruyor ve model gücünü HiSilicon Kirin 659 işlemciden alıyor. Arayüz olarak ise Huawei’nin EMUI 8 temasını kullanıyor. Son zamanlarda üretilen tablet modellerinde 2 GB RAM oranı her ne kadar yeterli olmasa da MediaPad T5 tablette de maalesef 2 GB RAM kullanıldığını belirtmekte fayda var. Bunun yanında MediaPad T5, hem ön hem de arka kamera bulunduruyor ve ön kamera 2 MP özelliğe sahipken, arka kamera ise 5 MP özellikte geliyor.

Diğer yandan Kirin 659 işlemci ile 2.36 GHz hıza ulaşan model, sahip olduğu bu işlemci de 8 çekirdekli 16 nm mimari taşıyor. Tabi aynı zamanda Mali-T830 grafik birimi de yine işlemcinin yanında geliyor. Bu grafik birimi hakkında biraz bilgi fikir vermek gerekirse; PUBG oyununu düşük ayarlarda oynamanıza imkan tanıyor.

MediaPad T5 tabletin pil gücüne bakacak olursak da; 5100 mAh özelliğinde bir bataryaya sahip olduğunu belirtelim. Tabletin sahip olduğu batarya kapasitesinin günlük kullanım için oldukça ideal seviyelerde olduğunu söylemek mümkün.

 Artılar:

Fiyat

Tasarım

Tatmin edici performans

 Eksiler:

SIM desteği

Bu yazı, Newtech dergisinin Haziran sayısından alınmıştır.


 

 

Exit mobile version