Huawei MatePad T 10 piyasaya sürüldü

Huawei, küçük çocuklar için bir tablet olan MatePad T 10 Kids Edition’ı tanıttı. MatePad T 10s gibi, bir Kirin 710A yonga setinden güç alıyor. Ancak daha küçük, daha düşük çözünürlüklü bir ekrana sahip: 9.7” 1.280 x 800 piksel IPS LCD (156 ppi). Android 10’u EMUI 10.1 ile çalıştırır (Burada HarmonyOS yok, Google hizmetleri de yok). 2 GB RAM ve microSD genişletme yuvasına sahip 16 veya 32 GB depolama alanıyla birlikte gelir.


İlginizi Çekebilir: HUAWEI MateBook D15 i3 Türkiye’de Satışta


Bu gerçekten çok küçük çocuklar için yapılan bir tablet. Parlak renkli dış kısım yeterli bir ipucu değilse, tablet gıda sınıfı silikondan yapılmış şok önleyici bir kılıfla kaplanmıştır. Bu arada, bu kılıf, çocuk onu kırmamak için güvenilecek kadar büyüdüğünde çıkarılabilir.

HUAWEI MATEPAD T 10, ÜCRETSİZ AZOOME VERİYOR

Aynı zamanda bir kickstand olarak da kullanılabilen büyük bir kulp vardır. Böylece çocuk bir video izlerken veya eğitici bir oyun oynarken tableti destekte tutar. Bu amaçla tablet, yaşa uygun bulmacalar, oyunlar ve ilham verici videolar sunan bir hizmet olan Azoomee’ye 12 aylık ücretsiz abonelikle birlikte gelir.

Genç Picasso’nun dijital boyama kitaplarıyla biraz zaman geçirebilmesi için kutuya tıknaz bir kapasitif kalem dahildir. Tablette, kalem için kaybolma olasılığını azaltacak bir yuva vardır.

TABLETİN PİL ÖZELLİKLERİ

Tablet, 5W’lık yavaş şarj cihazı (USB-C) ile birlikte 5100 mAh pile sahiptir. Bunun gerçekten hızlı şarj edilmesi veya şarj sırasında kullanılması amaçlanmamıştır. Bir güvenlik özelliği olarak Huawei, tableti şarj olurken devre dışı bırakma seçeneği dahil etmiştir. Bunu da çocukları elektrik prizlerine takılmaktan vazgeçirmek için yapmıştır.

İlginç bir şekilde, bu tablet tam LTE bağlantısına sahiptir. Yani hareket halindeyken kullanılabilir. Ayrıca Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1’i destekler. Bir GPS alıcısına (+ GLONASS ve BeiDou) sahiptir.

KAMERA ÖZELLİKLERİ

Görüntülü aramalar için iki hoparlör ve 2 MP ön kamera vardır. Ayrıca arkada 5 MP kamera (1080p video kaydı ile) var. Böylece çocuk fotoğraf da çeker.

Elbette, tüm çocuklara uygun uygulamalar ve özellikler, Çocuk Köşesi’nde toplanmıştır. Anne ve baba, tabletin çocuklara uygun kalmasını sağlamak için çeşitli zaman, uygulama ve içerik yönetimi özelliklerini yer alır.

TABLETİN FİYATI

Huawei MatePad T 10 Çocuk Sürümü ilk olarak Endonezya’da piyasaya çıkıyor. 200 fiyatla ön siparişe çıktı.

Exit mobile version