Huawei MateBook D16 İnceleme

Huawei MateBook D16

Huawei’nin 16 Mart’ta yaptığı Türkiye lansmanından sonra ofisimize gelmesini sabırsızlıkla beklediğimiz MateBook D16, biraz gecikmeli de olsa Nisan ortası gibi elimize ulaştı. Huawei MateBook D16 İnceleme yazısını Mayıs sayısına yetiştirebilmek için hızlıca test etme fırsatı bulduk. Öncelikle, ilk izlenim olarak, kutusunu açıp elimize aldığımızda MateBook D16, 16.1 inç’lik ekranıyla devasa bir cüsseye sahip olmasına rağmen, hafif, ince tasarımı ve kasasında kullanılan metal materyal seçimi ile insana oldukça kaliteli bir ürün hissi veriyor.

MateBook D16 Şık Tasarım

Huawei MateBook D16 Özellikler

MateBook D16, Huawei’nin en son dizüstü bilgisayar hamlesi olarak karşımızı çıkıyor. Daha önce de pek çok farklı dizüstü modelini sunan firmanın, taşınabilir bilgisayar pazarında hatırı sayılır bir büyüme gösterdiğini söylemek hiç de zor değil. Huawei, bu iddialı model ile birlikte performans gerektiren günlük kullanım işlerinin üstesinden gelebilen ve başarılı bir ofis bilgisayarı çözümü arayan kullanıcıları hedefliyor. Bu, bir oyuncu dizüstü bilgisayarı değil… Fakat pek çok işin altından kalkabilecek kadar güçlü, kompakt bir çözüm. Şimdi Huawei MateBook D16 İnceleme detaylarına girebiliriz.

Huawei MateBook D16: Hafif Bir İstasyon

Huawei MateBook D16 Ekran

Huawei MateBook D16 modelinde 16.1 inçlik IPS panele sahip bir ekran tercih edilmiş. Oldukça ince kenar çerçevelerinin kullanılmasına ilâveten Full HD çözünürlüğü de bünyesinde barındırdığını söylemeliyiz. Ekranın renk doğruluğu oldukça yüksek ve parlaklık düzeyi 300 nit seviyelerinde. TÜV Rheinland Düşük Mavi Işık ve Titreşimsiz sertifikalarına sahip olan laptop ekranında renk doğrulaması oldukça başarılı. Ekran ayrıca yüzde 100 sRGB renk gamını ve maksimum 300nit parlaklığı destekleyen ve parlama önleyici korumaya sahip.

Huawei MateBook D16 Ağırlık

Modelin genel tasarım detaylarına baktığımızda, gövdede alüminyum alaşıma sahip metal malzeme kullanıldığını görüyoruz. Buna rağmen ağırlık noktasında sadece 1,74 kg ağırlığıyla oldukça hafif olduğunu söyleyebiliriz. İki adet USB 3.2 portu ve 2 adet USB-C portuyla, çevre bağlantıları yönünden gayet yeterli seçenekler sunuyor. Klavyenin sağ ve sol tarafına konumlandırılmış çift hoparlör, beraberinde 4 farklı ses modu barındırıyor.

MateBook D16 Full HD çözünürlük

Güç tuşuna entegre edilmiş parmak izi okuyucusunu da unutmamak gerekiyor. Huawei bu modelde parmak izi okuyucusunu önemli bir güvenlik detayı olarak kullanıcılarına sunuyor. Yine, tasarımla bütünleştirilen önemli çevre detayları arasında kamera da yer alıyor. Fonksiyon tuşlarının tam ortasına yerleştirilen kamera, kullanmak istediğinizde açılıyor ve işiniz bittiğinde kapanarak klavye üzerinde pürüzsüz bir görünüm sağlıyor.

Huawei MateBook D16 İşlemci

İşlemci tarafında AMD Ryzen 5 4600 H modelinin tercih edildiği bu dizüstü bilgisayarla birlikte AMD’nin masaüstü tarafındaki atılımından sonra mobil pazarda da Intel hakimiyetini kırmak için güçlü adımlar attığını görüyoruz. Huawei’nin pek çok diğer modelinde de AMD işlemcilerin kullanıldığı biliniyor. Fakat bu kez bir fark var, o da grafik işlemci tarafında… Huawei bu kez AMD işlemcinin yanında harici AMD Radeon grafik işlemcisine yer verdi. AMD Ryzen 4000 H serisi işlemci bir de NVMe PCIe SSD ile birleşince grafik uygulamaları, kodlama programları gibi yüksek performans gerektiren çalışmalarda laptopta dikkate değer bir hız artışı sağlanıyor.

Oyuncu bilgisayarı değil fakat yüksek performansı ile işlemci gücü gerektiren zorlu oyunların altından rahatlıkla kalkabilir. Standart Mod dışında laptopta olan Performans Modu ile yoğun ofis görevlerini ve yüksek yüklü profesyonel yazılımları çalıştırmak mümkün. Fn ve P tuşlarına aynı anda basarak, mevcut görevler için en uygun modu kolayca seçebiliyor. 8 GB veya 16GB RAM seçeneklerinin sunulduğu bu model, 512 GB NVMe PCI-E SSD depolamayı da bünyesinde barındırıyor.

Huawei MateBook D16 Hafif Tasarım

MateBook D16’daki Çoklu Ekran İş Birliği, kullanıcıların akıllı telefon ekranlarını bilgisayar ekranına yansıtmalarına olanak tanıyor. İki cihaz bağlandıktan sonra dosyaları sürükleyip bırakarak aktarabilir, bilgisayardan mobil aramalar yapabilir, daha büyük ekranla birden fazla görevi aynı anda gerçekleştirebilirsiniz. Bu gerçekten de hayatı oldukça kolaylaştıran bir özellik.

Huawei MateBook D16 Fiyat

MateBook D16’nın 16 GB RAM’li versiyonu 7.999 TL, 8 GB RAM’li versiyonu ise 6.999 TL fiyatıyla satışa sunuluyor.

Exit mobile version