Huawei MateBook D

İş dünyası için notebook kullanımının önemi yadsınamaz. Özellikle mobil çalışan kimseler için taşınabilir ve aynı zamanda performanslı modellerin kullanımının önemi büyük. Bu noktada çok sayıda seçenek söz konusu ve teknoloji şirketleri arasındaki rekabet de gayet ileri boyutta. Elbette bu rekabetin tüketiciye yansımaları da olumlu, daha iyi modeller ve daha düşük fiyatlar. Test merkezimizde ağırladığımız Huawei MateBook D, beklentileri birçok yönden yanıt veren iddialı bir alternatif. Yakından bakacağız…

Mobil cihazları ile tanınan Huawei’nin notebook modeli, sofistike tasarımı ve zarafetiyle dikkat çekiyor. 15.6 inç ekrana sahip olan modelde yaklaşık 1,7 cm kalınlık, 35 cm genişlik ve 23 cm derinlik ölçüleriyle geliyor.

Altın ve uzay grisi olmak üzere iki seçenekle sunulan Matebook D’nin ince ekran çerçevesi ve kapsamlı portları tasarımda ilk göze çarpanlar arasında. Ekranın altında logo, gövdede gayet iyi tuş aralık ve yüksekliklerine sahip klavye ile geniş touch pad alanı öne çıkıyor.

Eğer yoğun yazan biriyseniz klavyesini seveceksiniz. Touch pad’i de son derece hızlı ve kullanışlı.

CNC elmas cilalama teknolojisi ile kesilen malzemesi, son derece zarif hat ve kavislere sahip. Tasarımıyla tam puan alan modelin teknik özelliklerine göz atalım.

Full HD (1920 x 1080 piksel) ekrana sahip olduğunu ilk olarak vurgulayalım. 15.6 inç ekranda aynı zamanda IPS özelliği var, bu sayede geniş açılarda dahi rahat bir görüş deneyimi sağlanıyor. İnternet deneyimi için son derece ideal bir ekran. Netflix‘te dizi izleyin, YouTube videoları arasında dolaşın her biri için beklentilerinizi karşılıyor. Ofis ve diğer uygulamaların kullanımında da ekranın sağladığı verim gayet iyi.

1 TB HDD alana sahip olan modelde geniş video ve multimedya arşiviniz için yeterli alan mevcut. Açılış kapanış süreleri tatmin edici seviyelerde. 8 GB RAM’le gelen Huawei modelinde NVIDIA GeForce MX150 grafik ve 8. Nesil Intel Core i5 işlemci ile oldukça ideal bir ‘mobil’ performans denklemi kurulu.

Oyun tarafında çok yüksek grafik ihtiyacı duyan oyunlarda performans iyi değil, ancak orta seviye oyunları rahatlıkla oynuyorsunuz.

Dolby Atmos ses desteği ile güçlü bir sunum söz konusu. Odayı dolduran ses tatmin edici.

Üründe işletim sistemi olarak Windows 10 Home önyüklü şekilde. Bluetooth 4.1, 2 x 2 MIMO, 802.11AC WiFi ve verimli pil dayanıklılığı diğer öne çıkanlar arasında. Özellikle 2 x 2 MIMO desteği önemli bir avantaj.

Taşınabilirliği ile ofisinizi her yere taşıyabildiğiniz, eğitim ihtiyaçlarınızı her yerden karşılayabildiğiniz MateBook D, genel itibarıyla şık ve performanslı bir alternatif.

Artılar:

Tasarım

Performans

Ekran

Klavye

Eksiler:

SSD olabilirdi

Bu yazı, Newtech dergisinin, Mayıs ayı sayısından alınmıştır.


 

Exit mobile version