Huawei Mate 50 Pro Çıkış Tarihi Belli Oldu

Huawei Mate 50 Pro ile ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı. Çinli üretim devi Huawei, akıllı telefon işini felç eden birçok tartışmanın merkezinde yer alıyor. Şu anda Huawei, 5G ile herhangi bir ilişkisi olan Amerikan teknolojilerini kullanamıyor. Şirket ayrıca eksiksiz bir şekilde Android yazılımını da telefonla getiremiyor. Bu, Huawei’nin küresel çekiciliğe sahip amiral gemilerini piyasaya sürmesini zorlaştırıyor. Ancak şirket o zamandan beri akıllı telefon işinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Huawei’ye göre akıllı telefon pazarında rekabet etmiyor, sadece hayatta kalmaya çalışıyor. Yaklaşık üç ay önce şirket, en son amiral gemisi olan Huawei P50 serisini tanıttı. Bu serinin piyasaya sürülmesinden sonra bu yıl Huawei’den başka bir amiral gemisi görmeyeceğimiz yönünde haberler geldi. Ancak şimdi elimizde Huawei Mate 50 Pro ile ilgili bir rapor var.

Huawei Mate 50 Pro İle İlgili Bazı Spekülasyonalar

DSCC’den kıdemli bir uzman olan David Naranjo’ya göre; Huawei Mate 50 Pro geliştirme aşamasında. Rapor ayrıca, bu amiral gemisi akıllı telefonun hala bu yılın dördüncü çeyreği için planlandığını iddia ediyor. Şu an itibariyle, spekülasyonlar Ekim lansman tarihine işaret ediyor. Ancak, bu yalnızca endüstri kaynaklarına dayanan profesyonel bir spekülasyondur. Şu anda Huawei’yi çevreleyen düzensizlikler ve belirsizlikler göz önüne alındığında; herhangi bir resmi olmayan rapordan çok emin olamayız.

Çevrimiçi bilgilere göre, Huawei Ekim ayında (21 Ekim TSİ 16:00) Viyana, Avusturya’da küresel bir lansman etkinliğine sahip olacak. Şirketin ön tanıtım posterinde bir cep telefonu belirdi. Ancak tahminler bu akıllı telefonun Huawei P50 serisi global versiyonu veya Huawei nova 9 olacağı yönünde. Bu akıllı telefon Huawei Mate 50 serisi olabilir mi? Öğrenmek için birkaç hafta daha beklememiz gerekecek.

Mate 50 Serisi Geliyor

Huawei’nin önceki yıllardaki uygulamasına göre; yılın ilk yarısında, Nisan civarında, temsili P serisi amiral gemisi yeni ürün lansman konferansını düzenleyecek. Ancak bilinen sebeplerden dolayı Huawei’nin yeni nesil Huawei P50 serisi amiral gemisinin çıkış tarihi ertelendi. Daha önceki yıllarda genellikle ağustos ayı civarında gelen Mate serisi piyasaya çıkmamıştı. Şirketin Mate serisini iptal edeceğine dair söylentiler vardı. Ancak son gelen rapor, Huawei Mate 50 serisinin son Mate cihazı olmayacağını gösteriyor.

Weibo sızıntısına göre, Huawei Mate serisi sadece geç gelme olasılığı var ama durmayacak. Ayrıca bu yıl yeni bir model olmasa bile gelecek yıl piyasaya sürüleceğini iddia ediyor. Bilgi, Huawei hayranlarına Huawei Mate 50’nin geleceğine dair güvence verirken; lansman tarihi hakkında biraz şüphe uyandırdı. Ancak son gelen haberlerle artık Ekim ayına bakıp neler olacağını görebiliriz.

Exit mobile version