Huawei Kendi Kendini Süren Bisiklet Prototipi Geliştirdi

Huawei görünüşe göre son zamanlarda yeni bir otomatik cihaz üzerinde çalışıyor. Şirketin mühendisleri bilgilere göre ‘kendi kendini süren’ otomatik bir bisiklet prototipi yarattı. Bu bisiklet, üzerinde insan yokken de dengede duruyor. İşte diğer detaylar.

Bu yeni prototip biraz şaşırtıcı ve beklenmedik. Huawei‘nin üzerinde çalıştığı otomatik araç büyük bir ulaşım aracı veya araba değil. Şirket kendi kendini süren bir bisiklet üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda bilgilere göre bu bisiklet üzerinde insan olmadığı zaman bile dengede duruyor.

Huawei bisiklet
Huawei bisiklet

Benzer İçerik: Huawei nova 8i Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı


Huawei ‘kendi kendini süren’ bir bisiklet üzerinde çalışıyor

Çinli teknoloji devinin mühendisleri, en ince yüzeylerde bile dengesini koruyan yeni bir bisiklet üzerinde çalışıyorlar. Fotoğraflardan birinde bisikleti ince bir çitin üzerinde dururken görüyoruz. Ayrıca, kendi kendini süren bisiklet AI (Yapay Zeka) teknolojisi gibi bir dizi etkileyici özellikle geliyor. Böylece insan etkileşimine ihtiyaç duymuyor. Yapay zekanın yanında bisiklerin gövdesindeki yüksek hassasiyetli sensörler, görüntü tanıma kameralarıyla eşleşiyor.

Bu projenin başındaki mühendislerden biri, bu fikri bir bisiklet kazası nedeniyle yaralandıktan sonra bulan Zhihui Jun. Bu yaralanma, kendi kendini süren bir bisiklet için potansiyel olduğunu fark etmesine neden olmuş. Böylece şirketin ekibi, otomatik kontrol sistemi ile birlikte bir algı sensör ağı ve sistemin beyni olarak görev yapan ve gerekli bilgi işlem gücünü sağlayan bir çip gibi ekipmanları bir araya getirdi.

Bisiklet, insansız dengede durabiliyor

Mühendisler önce bisikleti CAD üzerinde modellemeye başladı. Bunlardan 10 tanesi fiziksel prototip üzerine iki büyük fırçasız motor ve direksiyon dişlisi ekledi. Bundan sonra bisikleti bir RGBD derinlik kamerası, bir ivmeölçer, jiroskop ve hatta bir LiDAR sensörü ile donattılar. Bisikletin, bir DesignBoom raporuna göre ana kontrol modülü koltuğun hemen altında duruyor. Ayrıca bisikler 2 ila 3 saate kadar dayanan lityum bazlı bir pille çalışıyor.

Şirketin mühendisleri, bisikleti dengesini korumak için yapay uydularda olan sistemlere benzer şekilde çalışan bir kontrol modülü ile donattı. Yani bu bisiklet en ufak bir eğimi bile algılayan, kendi başına ayakta durmasını sağlayacak sensörlerle donatıldı. Aynı zamanda değişiklikler yapabilmesi için verileri anında kontrol modülüne gönderen küçük ama yüksek hassasiyetli sensörlere de sahip. Ek olarak motor, arka tekerleği çalıştırarak pedal çevirmeden bisikletin hareket etmesini sağlıyor.

Exit mobile version