Huawei kendi çip fabrikasını inşa ediyor

Huawei 2021 yılında

Huawei, Amerikan teknolojisi olmadan çip üretimine başlamayı planlıyor. Huawei, çip üretimiyle ABD’nin yasağını aşmayı düşünüyor. Büyük bir telekomünikasyon tedarikçisi ve telefon üreticisidir. Ancak ABD gibi ülkelerde bir yasaklı konumda. Son yıllarda Çinli telekom devinin inceleme sıkıntısı yok. Ülkeler 5G ağları geliştikçe ekipmanlarının kullanımını yasaklıyor. Dünyadaki muazzam varlığına rağmen, telefonları da ABD’de neredeyse görünmez konumda…

HUAWEI 5G İÇİN ABD TARAFINDAN YASAKLANDI

Şirketin başkanı, 2020’nin Huawei için “zor” olacağını tahmin etmişti ve kesinlikle zorluklar yaşandı. ABD, müttefiklerine Huawei’nin yeni nesil 5G kablosuz ağlarını engellemeleri için baskı yapmaya devam ediyor. Temmuz ayında İngiltere, Huawei’yi 5G altyapısından men etmeyi seçti. Şirketin donanımının 2027’ye kadar kaldırılması gerekiyor. 5G’nin giderek daha yaygın hale gelmesiyle Huawei için bu “hayal kırıklığı yaratan” bir karar.

Huawei Nova 8 SE, 5 Kasım’da tanıtılacak

HUAWEI KENDİ ÇİP FABRİKASINI KURUYOR

Çip tedarikine erişimi azaltan son ABD yasağının ardından Huawei’nin operasyonları büyük zorluklarla karşı karşıya. Şimdi Financial Times’a göre, Shenzhen şirketi şimdi, şirket içi Ar-Ge işi adına çalışacak ve yerel hükümet tarafından desteklenecek olan kendi yonga seti tesisini (TSMC’ye güvenmek yerine) hazırlıyor.

Başlangıçta, yalnızca 2007’de piyasaya sürülen 45nm yonga setlerini üretebilecek.

HUAWEI 2022 YILINA KADAR 20NM ÇİP ÜRETEBİLECEK

Bu yılın başlarında, Huawei’deki tüketici iş grubu CEO’su Richard Yu, şirketin artık kendi çiplerini üretemeyeceğini, yani birinci aşamadan başlamak zorunda olduğunu açıkladı. Financial Times raporu, 28nm yonga setlerinin 2021’in sonunda üretileceğini söyledi. Bu tür platformlar IoT cihazları için yararlıdır. 2022’ye kadar Huawei, 5G baz istasyonu işi için faydalı olacak 20nm çipleri en sonunda üretebilecek.

Çinli şirketin önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni fabrikasından akıllı telefona layık çipler alma olasılığı çok düşük. 5nm işlem teknolojisi en iyi ihtimalle umut verici bir düşünce. Ancak, son raporlar Qualcomm’un bir lisans alabileceğini ve Çinli devi tedarik edebileceğini gösteriyor.

Exit mobile version