Huawei, Kendi Arama Uygulamasını Test Ediyor

2019’un ortasından bu yana Huawei ve yan kuruluşları; yeni cihazlar için Google Mobil Servisi lisanslamalarını engelleyen ABD Ticaret Bakanlığı’nın kara Listesi’ndeler. Bu durum Huawei için rahatsız edici olsa bile sonsuza kadar devam etmeyecekti.

Huawei; mevcut akıllı telefon cihazlarının temelde yeniden markalanmış sürümlerini piyasaya sürmeye odaklanmak için uluslararası akıllı telefon yayınlama stratejisini değiştirdi. İşin perde arkasında Huawei, Google Play Store alternatifi AppGallery ve Google Play Services alternatifi Huawei Mobile Services üzerinde de çalışıyor.

Huawei arama uygulaması

Honor View30 Pro’nun son lansmanı ve Huawei P40 serisinin yaklaşan lansmanı ile, Huawei’nin potansiyel müşterilerini Google uygulamaları olmadan yaşayabileceklerine ikna etmesi gerekecek. Özellikle de Google arama uygulaması konusunda şirketin ikna edici olması bir hayli zor.

Şirketin Google’sız cihazlarında şu anda eksik olan en temel uygulamalardan biri özel bir arama uygulamasıdır. Ancak Huawei şimdi Huawei Arama uygulamasını beta test ederken yakında değişebilir.

Exit mobile version