Huawei Katlanır Akıllı Telefon Üretimine Başladı

Huawei'nin yeni nesil katlanır akıllı telefonlarının seri üretimine başladığı bildirildi. İşte detaylar...

Sektör kaynaklarına göre Huawei, yeni nesil katlanır akıllı telefonlarının seri üretimine başladı. Modeller Samsung‘un Galaxy Z Flip 3 modeli ile rekabet edecek. Ancak fiyatının daha düşük olacağı ortaya çıktı.

Economic Times’ın bir raporu, 25 Kasım’da bir yatırımcı toplantısının düzenlendiğini; burada Zhaoli Technology’nin bir müşteri için yeni bir katlanır akıllı telefon menteşesinin seri üretimine başladığını açıkladığını söyledi. Bu menteşenin daha ucuz olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle daha yüksek bir getiri oranı sağlandı. Zhaoli Technology, menteşelerin kimler için üretildiğini belirtmemiş olsa da; endüstri gözlemcileri bunun Huawei için olduğu konusunda hemfikir oldular.

Bu yeni sızıntı, 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek Huawei Mate X3 olacağını gösteriyor. Akıllı telefon içe doğru katlanma eğilimini takip etmesi beklense de; şu anda bu varsayılan cihaz hakkında çok az şey biliniyor.

Bununla birlikte, 2021’de akıllı telefon pazarında en keskin düşüşlerinden birini yaşayan Huawei’nin; genellikle hiper premium katlanır alanda kalmaya niyetli olduğunu duymak şaşırtıcı olacaktır.

Katlanır Akıllı Telefona Yoğun İlgi

Katlanır akıllı telefonlar, akıllı telefon tasarımındaki bir sonraki büyük şeydir. Neredeyse her büyük oyuncu, katlanır telefonları geliştirmeye büyük kaynaklar ayırıyor. Samsung Galaxy Z Flip3’ün başarısı; alıcıların katlanır cihazları artık deneysel cihazlar olarak görmediklerinin kanıtı olduğu için; özellikle diğer markalar adına bir teşvik görevi gördü.

Ne de olsa, katlanır telefonlar, oldukça hantal olmasına rağmen; şimdiye kadar normal bir akıllı telefonun iki katına mal oluyor. Böylece Galaxy Z Flip3 uygun fiyat etiketi ile gündeme geldiğinde; sadece 40 günde bir milyonun üzerinde satış yapmayı başardı. Başarıyı tatmış olan Samsung, şimdi 4 milyon Galaxy Z Fold ve 9 milyon Galaxy Z Flip modeli olmak üzere; katlanır telefon satışlarını 2022 yılına kadar 7 milyondan 13 milyona çıkarmayı planlıyor.

Huawei, Katlanır Akıllı Telefonda Samsung’un Gerisinde Kalıyor

Öte yandan, Samsung’un katlanır telefon alandaki ana rakibi Huawei; şu anda ABD’den gelen kısıtlamalar nedeniyle oyunda geride kalıyor. Ancak Huawei, uzun vadede rekabet gücünü korumak için aynı sektördeki mevcut konumunu devam ettirmek isteyecektir.

Haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan “Yorum” bölümüne yazabilirsiniz.

Exit mobile version