Huawei katlanabilir telefonu Mate X2 piyasaya çıkıyor

Huawei, Weibo’da yaklaşan Mate X2 katlanabilir telefonu için bir tanıtım daha yayınladı ve orijinal Mate X’in tasarımından uzaklaşacağına dair en güçlü ipucu verdi. 2019’da duyurulan ve 2020’de yenilenen ilk Mate X, ikiye katlanan tek bir büyük ekrana sahipti, böylece ekran cihazın dışındaydı. Ancak takip telefonu, daha çok Samsung Galaxy Folds gibi, diğer yönde katlanacak gibi görünüyor.

Redmi K40 ortaya çıktı

Mate X2 için yeni bir tasarıma atıfta bulunan teaser görüntüsü, telefonu menteşenin iç kısmında bir parıltıyla yan taraftan açılı olarak gösteriyor. Resim aynı zamanda 22 Şubat’ta Çin saatiyle 20:00’de gerçekleşecek olan etkinliğin zamanlamasına bir referanstır.

Duyuru, geleneksel yaz aralığını daha büyük Barselona etkinliğiyle değiştiren Şangay Mobil Dünya Kongresi ile aynı zamana denk gelecek. Şu an itibariyle, GSM Birliği MWC Barcelona’nın 28 Haziran’dan itibaren şahsen gerçekleşmesini planlıyor, ancak bu planlar elbette pandemik duruma bağlı olarak değişebilir ve telefon şirketlerinin yaklaşık Şubat ve Mart için yeni cihaz lansmanları planlaması muhtemel her zaman oldugu gibi.

Weibo gönderisinde şirket, yaklaşmakta olan katlanabilir akıllı telefonunu katlama yeteneklerine işaret eden bir GIF görüntüsü ile resmen sattı. Çinli teknoloji devi, cihazın kapanma ve açma işleminin “kusursuz” olduğunu da sözlerine ekledi. Bu haftanın başlarında Huawei, katlama mekanizmasını da vurgulayan bir teaser görüntüsü paylaşmıştı. Afişe bakıldığında, hareketli görüntü, cihazın açılma eylemini gösterirken, bir daire de hareket aralığını sergiliyor.

HUAWEI MATE X2 ÖZELLİKLERİ

Cihaz hakkında daha fazla konuşursak, şirketin ilk katlanabilir akıllı telefonunun halefidir ve Çin’in BOE şirketi tarafından yapılan 8.01 inçlik katlanabilir ekranla gelebilir. 2480 x 2220 piksel çözünürlüğü desteklemesi bekleniyor. Önde 2270 x 1160 piksel çözünürlük sunan 6.45 inçlik bir ekrana sahip olabilir. Ayrıca, cihaz bir harici ve dahili ekran dahil olmak üzere iki ekrana sahip olacaktır.

Huawei Mate X2, 4.400mAh pil ve Kirin 9000 yonga seti ile çalıştırılabilir. Android 10 işletim sistemi yüklü olarak gelebilir ve 66W hızlı şarj desteği taşıyabilir. Fotoğraf için, ön tarafında 16 megapiksel bir ana kameraya sahip olabilir ve arkaya bakan kamera modülü, 50 megapiksel ana kamera, 16 megapiksel kamera, 12 megapiksel lens ve 8 megapiksel sensör içerebilir.

Exit mobile version