Huawei Kablosuz Teknolojiler Konusunda Lider Oldu

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, kablosuz teknolojiler konusunda lider şirket olmayı başardı. Hadi gelin konunun detaylarına birlikte bakalım.

Huawei her ne kadar ABD karşısında zor zamanlar geçirse bile, yine de dur durak bilmiyor. Özellikle kablosuz teknolojilerde ileri bir seviyede olduğu söylenebilir. Firma, 2020 yılının başından beri yaklaşık olarak 8607 patent başvurusunda bulundu.

Bu durum onun en çok patent alan firmalar arasında yer almasını sağlıyor. Ayrıca bu patentlerin önemli bir bölümünün kablosuz teknolojiler üzerine olması ise firmayı ayrı bir noktaya taşıdı. Qualcomm firması 2020 yılında 5807 patent başvurusu yaparak Huawei şirketinin gerisine düştü.

Huawei kablosuz teknolojiler için çok çalışıyor

Japonya’da geliştirilen kablosuz teknoloji miktarı, dünya genelinde 100 de 15 gibi bir oranı karşılıyor. Çin ise sadece kablosuz teknolojilerde yüzde 65 gibi bir orana sahip. Bu durum ABD’nin korkusunu daha net ortaya çıkarıyor.

Huawei kablosuz teknolojiler

ABD ve Çin arasında devam eden mücadele aslında kablosuz teknolojiler ile alakalı. Hatırlayacağınız üzere Huawei bir dönem 5G konusunda öncü firma konumundaydı. Kablosuz teknolojiler alanında bu kadar ileri giden Çin, ABD tarafından engellenmek istendi. Bu konuda büyük ölçüde başarılı olundu. Birçok ülke yavaş yavaş Huawei ile 5G anlaşmalarını iptal etti.

Tüm bunlar karşısında durmadan çalışmaya devam eden Çin merkezli şirketler, mevcut kablosuz teknolojilerin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bu aynı zamanda bir şeyleri uzaktan kontrol etme gücü veriyor.

Exit mobile version