Huawei’in HarmonyOS ile İlgili Uzun Vadeli Planları Var

Huawei, HarmonyOS ile ilgili planlarını uzun vadeli tutmayı planlıyor. Şirketin CEO'su ayrıca ABD yaptırımlarına da değindi.

Huawei'in HarmonyOS ile İlgili Uzun Vadeli Planları Var

Amerika Birleşik Devletleri’nin yaptırımları karşısında Huawei’in geri adım atmayacağı artık herkes tarafından anlaşıldı. Çin merkezli teknoloji devi, kendi kendine yeterlilik sağlamayı ve ekosistemini büyütmeyi hedefliyor. Şirket, bu amaç doğrultusunda HarmonyOS ve EulerOS’e yaptığı yatırımı arttırmayı planlıyor.

Gizmochina tarafından aktarılan bilgilere göre Huawei’in kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, Science and Technology Daily’nin eski genel yayın yönetmeni olan Liu Yadong ile yaptığı son konuşmada gelecekte beklenen zor döneme rağmen Huawei’in daha güçlü ve başarılı olacağına inandığına işaret etti.

Huawei, HarmonyOS’e Yaptığı Yatırımı Arttırmayı Hedefliyor

Huawei, 2019 yılında ABD’nin kara listesinde yer almaya başlamasından bu yana ABD menşeli teknolojiye olan bağımlılığını devamlı olarak azaltmaya çalışıyor. Mobil ve IoT (Nesnelerin İnterneti) için geliştirilen çok yönlü bir işletim sistemi olan HarmonyOS’in yanı sıra kurumsal sunucular için hazırlanmış EulerOS’e önemli bir kaynak ayırdı.

Ren’e göre şirket, bu platformlara o kadar bağlı ki her yıl on binlerce insan gücü ve milyarlarca sermaye yatırımı yapmayı amaçlıyor. Şirketin girişimini diğerlerinden ayıran nokta, işletim sistemini ortaklarına açma stratejisinde yatıyor.

Huawei’in izlediği yolun çeşitli endüstri ortaklarının Huawei’in bulut hizmetine geçmeye başlaması ve ekosistemini etkili bir şekilde büyütmesiyle şimdiden meyvelerini vermeye başladığı söylenebilir.

Çoğu kişi, ABD’nin yaptırımları büyük bir engel oluşturduğunu düşünse de Ren bunları yenilik için itici bir güç olarak yorumluyor.

Huawei’in işletim sistemlerine yaptığı yatırımı arttırması sadece ekonomik baskı altında hayatta kalma mücadelesini değil, kendi ekosistemini büyüterek baskın bir oyuncu hâline gelme vizyonunu da ortaya koyuyor.

Exit mobile version