Huawei, HarmonyOS İşletim Sistemini Tanıttı!

Huawei, bugün yeni işletim sistemi HarmonyOS’u tanıttı. Şirketin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı işletim sistemi sonunda karşımıza geldi. Bu işletim sistemini akıllı telefonlar, tabletler, akıllı televizyonlar, akıllı saatler ve arabalar gibi pek çok cihazda göreceğiz. İşte diğer detaylar!

Şirket, yeni işletim sistemini çok çeşitli alanlarla kullanabileceğimiz şekilde geliştirmiş. Telefonlar, tabletler, ev aletleri gibi akıllı pek çok cihazda yeni HarmonyOS işletim sistemini göreceğiz. Şirket yeni işletim sistemi ile kullandığımız aletler arasında bir birlik oluşturmayı hedefliyor.


Benzer İçerik: Google İşletim Sistemi Fuchsia OS İlk Kez Kullanıldı


Huawei HarmonyOS pek çok akıllı cihaza bağlanacak

Şirket, 5 yıldan beri bu işletim sistemi üzerinde çalışıyordu. Amaçları, büyük veya küçük, çeşitli cihazlarda kullanılabilmesiydi. İşletim sistemi, 128 KB RAM’e sahip olan çok küçük cihazlarda bile çalışma yetisine sahip. Şirket bu konuda epey iddialı duruyor.

Söylediğimiz gibi, şirketin buradaki en büyük amacı, cihazlar arası birliği sağlamak. Aynı zamanda birkaç cihazı birden kullanırken tek bir cihaz kullanırmışçasına rahatlık sağlamak.

Huawei HarmonyOS
Huawei HarmonyOS

HarmonyOS kontrol paneli sayesinde, birbirine bağladığınız cihazları kolaylıkla kontrol edebiliyorsunuz. Örneğin müzik dinlerken, kontrol panelinden müziği hangi cihazla dinlemek istediğinizi seçebiliyorsunuz. Aynı zamanda kontrol panelinden Bluetooth ve WiFi bağlantılarınızı kontrol edebiliyorsunuz.

Bunun yanında, yine kontrol panelinden, birbirine bağlı olan tüm cihazlarınızın durumlarını öğrenebileceksiniz. Üstelik bu cihazları telefonunuzdan da kontrol edebilirsiniz. Şirket burada, kontrol paneline ve bağlantı yapmanın kolaylığına dikkat çekiyor.

Kontrol panelinden, çevrenizdeki cihazları görebiliyorsunuz. Böylece istediğiniz cihazı seçip ortada bulunan telefon ikonuna taşımanız bağlantı kurmak için yeterli oluyor. Örneğin, müzik dinlerken telefonunuzun hoparlörlerinden hoşlanmıyorsanız ve yakınlarda bir hoparlör varsa, saniyeler içerisinde bu iki cihazı birbirine bağlayabiliyorsunuz.

Aynı zamanda, telefonunuz akıllı televizyona bağlıyken bir de telefonunuza kulaklıkları bağladığınız zaman, tek bir cihaz ile saniyeler içerisinde telefonunuzdan bir video açıp kulaklıklarla bunu televizyondan izleyerek dinleyebiliyorsunuz.

Ek olarak, telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayarak, kolaylıkla dosya aktarımı yapabilirsiniz. Hatta direkt olarak bir fotoğrafı bilgisayardan telefonunuza kablo gerektirmeden yükleyebilirsiniz. Yeni HarmonyOS pek çok cihazı birbirine bağlama yeteneğine sahip olarak geliyor. Bunların arasında akıllı ev eşyaları da mevcut.

Ek olarak, Widgets ile kullanacağınız Widget’ların boyutunu ayarlayıp zevkinize göre ekranınızı düzenleyebiliyorsunuz.

HarmonyOS alacak cihazların listesi:

Huawei:

Honor:

Exit mobile version