Huawei HarmonyOS Alacak Telefon Belli Oldu: Çok Şaşırttı!

Huawei HarmonyOS alacak telefon yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Lansman öncesinde Huawei bazı bilgilerin sızdırılmasına izin verdi. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

ABD ile yaşadığı sürtüşme nedeniyle zor durumda kalan Huawei yeni yollar denemeye devam ediyor. Şirketin özellikle çip setleri üretme noktasına kadar gittiği biliniyor. Hatırlayacağınız üzere firma 5G alanında üst seviyeye ulaşmıştı. Bu durum ABD tarafından küresel güvenlik sorunu olarak görüldü.

Huawei ile ilgili huzursuzluğun ana nedeni ABD kaynaklıydı. Şirketin Çin ile verileri paylaştığı ifade ediliyordu. Ancak 5G alanında tüm Avrupa’yı kapsayan çalışmalar yapıyordu. Bu durum ciddi bir güvenlik açığına neden oldu. Şimdi ise firma kendi işletim sistemini kurma noktasına geldi.

Huawei HarmonyOS alacak telefon işte karşınızda

Şirket tarafından büyük bir başarı olarak görülen Huawei Mate X2 modeli yeni işletim sistemi ile gelecek ilk telefon olacak. Böylece deneme aşamasını başarılı bir şekilde geçebilecek. Bu işletim sisteminin Android tarafından verilen hiçbir hizmete sahip olmayacağını söyleyelim.

Huawei HarmonyOS alacak telefon

Huawei firmasının kurmuş olduğu bu işletim sistemi Mate X2 modeli ile kesin olarak gelmiş olacak. Android 10 ile çalışan bu cihaz güncelleme sonrasında yeni işletim sistemine geçecek. Ayrıca firmanın diğer ürünlerini de benzer şekilde yeni işletim sistemine aktarması bekleniyor.

31 Mart tarihinde son beta güncellemesini alacak olan Huawei firması yeni işletim sistemini Nisan ayında hazır hale getirecek. Böylece kademe kademe diğer akıllı telefonların da buraya geçişi sağlanacak. Açıkçası Huawei için bu durum hiç kolay olmayacak.

Exit mobile version