Huawei HarmonyOS Akıllı Telefon Modellerine Gelecek

Adeta yılan hikayesine dönüşen Huawei HarmonyOS akıllı telefon sistemleri kısa bir süre içerisinde gelecek. Neredeyse her ay hakkında yeni bir dedikodu çıkan bu işletim sistemi yine bekleneni yaptı.

Huawei tarafından tasarlanan ve Google şirketinin Android işletim sistemine alternatif olabilen HarmonyOS, 2016 yılında kurulmuştu. Her ne kadar ABD o tarihten sonra engel koysa bile yine de şirket kendi işletim sistemini oluşturmakta oldukça kararlıydı. Ancak son gelişmeler ile birlikte sürenin bir daha değişebileceği ortaya çıktı.

Huawei HarmonyOS akıllı telefon modelleri için beklemede

Bugüne kadar sayısız cihaz üretimi gerçekleştiren Huawei firması, geçtiğimiz aylarda ambargo nedeniyle yavaşlamak zorunda kaldı. Bu durum firmayı biraz zorlasa bile yine de iç pazar onu kurtardı.

Huawei HarmonyOS akıllı telefon

Huawei tarafından tasarlanan yeni işletim sistemi neredeyse bütün donanımlarda kullanılabiliyor. Aklınıza gelebilecek tüm akıllı modellerinde bu işletim sistemini tercih etmek mümkün. Hatta ilerleyen dönemlerde loT gibi cihazlarda da bunun kullanılması amaçlanıyor.

Huawei şirketinin ABD engelinden önceki hedefi 5G ile her yerde bağlantı kurabilmektedi. Bu sayede çok güçlü bir veri ağı oluşturulacaktı. Ne yazık ki ambargo nedeniyle bu gerçekleşmedi. Ancak firma tarafından yapılan açıklamalara göre 2020 yılının sonlarında bu yeni işletim sistemi devreye girecek. Sizce Huawei bu yeni işletim sistemi ile birlikte ne tür değişiklikler yaratabilir?

Exit mobile version