Huawei En Çok 5G Patentine Sahip Şirket Oldu

Huawei bir teknoloji devi ağ içi donanım endüstrisidir ve şirketin 5G’deki artan payları zirvede lider durumda. Son zamanlarda, yeni araştırmalar Huawei’nin bir şirket tarafından sunulan 5G patentinin çoğuna sahip olduğunu gösteriyor.

IPlytics tarafından derlenen verilere göre, Huawei en çok 5G patent başvurusunu sunmuş ve bunlardan 1300’ünden fazlası Çin teknoloji devini 5G patent yarışında en üst sıraya yerleştirmiştir.

Huawei hedeflerini giderek büyütüyor

Yalnızca patentlerde değil, Huawei aynı zamanda ticari 5G ağ sözleşmelerinde de liderdir. Şimdiye kadar Huawei, 5G için 60’tan fazla ticari sözleşme imzaladı ve lider global taşıyıcılarla 400.000’den fazla 5G baz istasyonu gönderdi.

Bilgilere göre, Huawei’nin gelecek yılki yıllık üretiminin, bu yıl için tahmin edilen 600.000’e kıyasla 1.5 milyon birimi geçmesi bekleniyor ve bunlardan bazıları ABD’de yapılan parçaları da içeriyor. Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, şirketin ABD yasağına rağmen önümüzdeki iki yıl içinde 2 milyondan fazla 5G baz istasyonu satmayı planladığını söyledi.

Exit mobile version