Huawei Biden yönetiminden umutlu

Huawei Technologies Kurucusu Ren Zhengfei, bugün erken saatlerde (9 Şubat 2021) ABD’nin şirkete yönelik yaptırımlarını geri almasının “son derece zor” olacağını, ancak yeni Biden yönetiminin daha “açık bir politika” getireceğini umduğunu belirtti.

Redmi Note 10 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor

HUAWEI, ABD’NİN AMBARGOSUNA RAĞMEN BÜYÜME GÖSTERDİ

Reuters’ta yer alan bir habere göre, Çin teknoloji devinin üst düzey yöneticisi, yeni ABD Başkanı Joe Biden’in yeni politikalar oluştururken ABD’nin ticari çıkarlarını göz önünde bulunduracağını umduğunu söyledi. Kurucu, Çin şirketlerine tedarik sağlayan ABD merkezli şirketlerin finansal performansına “yardımcı” olduğuna inanıyor. Zorlu akıllı telefon operasyonlarına rağmen, Huawei geçen yıl hem gelir hem de net kar açısından pozitif büyüme görmeyi başardı.

Ren ayrıca, “Yeni yönetimin Amerikan firmalarının yararına ve ayrıca ABD’nin ekonomik kalkınması için açık bir politika barındıracağını umuyoruz” dedi. Ayrıca, Biden’la bir telefon görüşmesini de memnuniyetle karşılayacağını söyledi.

HUAWEI İLE ABD ARASINDA NELER YAŞANMIŞTI?

Haberi olmayanlar için, önceki ABD Başkanı Donald Trump, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle Huawei’yi ABD ticaret kara listesine ekledi. Bundan sonra ek yaptırımlar, şirketin akıllı telefon birimini de etkili bir şekilde engelledi.

HUAWEI BIDEN İLE UMUTLU

Kara liste nedeniyle şirket artık ABD merkezli firmalardan mal veya teknoloji tedarik edemedi. Diğer bir deyişle, özellikle birincil yonga tedarikçisi TSMC ile bağlantısı kesildikten sonra, artık önemli bileşenlerin tedariki konusunda sorunlarla karşı karşıya kaldı. Ren, markanın varlık listesinden çıkarılmasının hala “son derece zor” olacağına inanıyor. Ancak Biden yönetimi izin verirse ABD yapımı ekipman ve malzemelerden “büyük miktarlarda” satın almayı umuyor.

Exit mobile version