Huawei 5G için Apple ve Samsung firmalarından ücret alacak

Huawei Technologies Co., Apple ve Samsung gibi mobil devlerden kablosuz 5G patentlerine erişim için “makul” bir ücret almaya başlayacak ve potansiyel olarak yeni nesil ağ iletişimindeki küresel liderliğini sergileyerek kazançlı bir gelir kaynağı yaratacak.

Apple ve Qualcomm, Apple’ın Qualcomm’un temel patentler için haksız ücretler talep ettiğini iddia etmesiyle yıllarca patent telif hakları için savaştı. Şirketler, hatta milyarlarca dolar ile mahkemeye gittiler, ancak sonuçta mahkeme dışı bir anlaşmaya vardılar.

iOS 14.5 güncellemesi ile Apple Haritalar için önemli özellik

Şimdi, Apple’ın müzakere masasında başka bir oyuncusu olacak gibi görünüyor. Huawei sadece bir akıllı telefon üreticisi değil, aynı zamanda en geniş 5G patent koleksiyonuna da sahip. Ve şimdi onlardan para kazanmaya başlamak istiyor. Huawei, Bloomberg üzerinden telif oranlarını görüşmek için Apple ve Samsung ile görüşmelere başlıyor.

Qualcomm ile yasal mücadele sırasında Apple, her zaman patent lisansı için makul ücretler ödemeye istekli olduğunu söyledi. Qualcomm’la ilgili ana sorun, Apple’ın Qualcomm’un standart temel patentler için fahiş ücretler talep ettiğini ve ödeme yapmaktan başka seçeneği olmadığını iddia etmesi.

HUAWEI 5G İÇİN APPLE VE SAMSUNG FİRMALARINA DAHA DÜŞÜK ÜCRET SUNMAYI PLANLIYOR

Huawei, Qualcomm ve Nokia gibi rakiplerine göre patenti için daha düşük ücret talep etmeyi planladığını söylüyor. Bu, Apple ve Huawei’nin kapalı kapılar ardında sessizce bir anlaşmaya varabileceği ve Qualcomm dövüşü gibi devasa bir gösteri olmayacağı anlamına gelmelidir. Yine de Huawei, işletmesi için milyarlarca dolar olarak ölçülen yeni bir gelir akışı elde etmek için patent telif ücreti toplamak istiyor.

Apple’ın, satılan her telefon için Qualcomm’a ödemesi gereken para miktarını azaltmak için kendi dahili modemleri üzerinde çalıştığı biliniyor.

Bununla birlikte, bir Apple modemin geliştirilmesi, Apple’ın herhangi bir ödeme yapmayı bırakabileceği anlamına gelmez. Söz konusu patentlerin birçoğu, tüm 5G modemlerin nasıl çalıştığına dair temel uygulamaları açıkladığından, Apple’ın Qualcomm, Nokia, Huawei ve diğerleri gibi patent sahiplerini ihlal etmeyen bir modem yaratma olasılığı çok düşüktür. telif hakları süresiz olarak devam edecek.

2019 anlaşması, Qualcomm ve Apple’ın altı yıllık bir lisansı (iki yıllık uzatma seçeneğiyle) kabul ettiği anlamına geliyor; bu, 2027’ye kadar çalışabileceği anlamına geliyor. Güncel söylentiler, Apple tasarımı bir modemin 2023 veya 2024’te iPhone’da kullanılmasını bekliyor.

Exit mobile version