Huawei 3nm işlemci: Kirin 9010

Bir sızıntı, Huawei şirketinin Kirin 9010 olarak adlandırıldığı bir sonraki amiral gemisi Kirin işlemcisi hakkında ayrıntıları açıkladı. Kirin 9010 işlemci 3 nm olacak. Huawei Kirin 9000 işlemcisini duyurmasının üzerinden sadece birkaç ay geçti. Yonga setinin Kirin 9000 ve Kirin 9000E olmak üzere iki çeşidi vardır. Yalnızca Mate 40 serisinde bulunur.

Yeni Kirin işlemci hakkındaki bilgiler sızıntı yapan @RODENT950 twitter kullanıcısından geldi. Bugün yayınlanan bir tweet’e göre, yeni nesil Kirin işlemci Kirin 9010 olarak geliyor ve 3nm yonga seti olacak.

Xiaomi Mi 11 Pro sızdırıldı

HUAWEI KIRIN 9010 MATE 50 SERİSİNDE GÖRÜNECEK

Kirin 9000, Android cihazlar için ilk 5nm işlemci olarak piyasaya sürüldü. Duyurunun ardından Samsung Exynos 1080 ve Qualcomm Snapdragon 888 geldi. Çoğu kişi Huawei’nin en az iki yıl boyunca 5nm işlemine bağlı kalmasını bekleniyordu. Ancak bu sızıntı, bir sonraki mobil yonga seti için 3nm’ye sıçrama yapacak. Eğer her şey yolunda giderse, bu yıl piyasaya sürülecek. Muhtemelen dördüncü çeyrekte Mate 50 serisinde görünecek.

DİĞER ŞİRKETLER DE 3 NM İŞLEMCİYE GEÇEBİLİR

Huawei’nin 3nm yonga setiyle ilgili haberler doğruysa Qualcomm gibi diğer yonga üreticilerinin de aynı şeyi takip edeceği belirtiliyor. Diğer şirketlerin de yeni nesil amiral gemisi yonga seti için 3nm’ye geçeceğini varsaymak yanlış olmayacaktır. San Diego merkezli şirketin bu yılın sonlarında kardeşi gibi 5nm işlemci olması gereken ancak daha yüksek saat hızına sahip bir Snapdragon 888 Plus yonga setini duyurması bekleniyor.

Samsung’un ise 4nm sürecini atlayarak 3nm’ye atladığı bildirildi. Apple’ın ayrıca TSMC tarafından üretilecek 3nm işlemcileri duyurması bekleniyor. Ancak 2022’ye kadar gelmesi beklenmiyor. Dolayısıyla, Huawei’nin 3nm yonga setini duyuran ilk üretici olma ihtimali var.

5nm Kirin yonga setinin piyasaya sürülmesinden önce, Mate 40’ın bir Kirin yonga seti işlemcisi tarafından desteklenen son Huawei amiral gemisi olabileceğine dair raporlar vardı. Ancak muhtemelen durum böyle olmayacaktı. Huawei P50 telefonlarının Kirin 9000 işlemcilerle gelmesi bekleniyor. Eğer Huawei bunu çıkarabilirse, bu yılki Mate serisi 3nm Kirin 9010 ile gelecek.

Exit mobile version