Huawei 2021 Yılında Neler Yaşayabilir?

Huawei 2021 yılında önemli bir kırılma noktası yaşayacak. Özellikle ABD yasakları firmayı büyük ölçüde etkilemişti ve bu durum biraz daha değişecek.

Küresel çapta önemli bir aktör olarak karşımıza çıkan Huawei, her geçen gün daha fazla büyüyor. Akıllı telefon konusunda eli kolu bağlansa bile yine de önemli gelişmelere imza atıyor. Mesela şu anda normal şartlarda Huawei gibi bir firmanın akıllı telefon satışı bile yapmaktan aciz olması gerekiyordu.

Huawei şirketi özellikle 5G alanında çok ciddi seviyelere geldi. 2021 yılı içerisinde yine bu alandaki çalışmalarını artacak gibi görünüyor. Hatta firma 6G çalışmalarına bile başladı. Uzaktan kontrol teknolojilerinde muhtemelen Huawei biraz daha ön plana çıkacak.

Huawei 2021 yılında iyiye doğru gidebilir

Herkes Huawei ile ilgili problemin Donald Trump kaynaklı olduğunu düşünüyor. Ancak işin aslına bakarsak bunun bir ABD politikası haline geldiği ifade edilebilir. ABD’nin şu anda en büyük rakibi Çin ve ülke bu yarışı kaybetmek istemiyor. Fakat öte yandan Google gibi firmalar Huawei yasakları nedeniyle zarar yaşıyor.

Huawei 2021 yılında

Muhtemelen ABD yasakları bir miktar daha esnetilecek. Böylece şirketin akıllı telefon satışları konusunda elinin daha rahatlayacağı söylenebilir. Ancak yine de yasakların hızlı bir şekilde devam edeceği ifade ediliyor. Belki ABD bir miktar daha bunu hafifleterek Google gibi şirketlere alan açabilir.

Huawei ile alakalı 2021 öngörülerine bakıldığında, karşımıza çoğu zaman ABD engellemeleri çıkıyor. Firmanın her şeyden önce ABD ile arasını düzelmesi şart. Tüm bunlara rağmen 2021 yılı Huawei için çok daha keyifli geçebilir.

Exit mobile version