Huawei 2019 Yılının Rekorunu Kırdı

Huawei şirketi 2019 yılında önemli bir rekor kırdı. ABD’nin bütün engellemelerine rağmen Huawei 2019 yılında satış rekoru kırmayı başardı.

ABD’nin Mayıs ayındaki ticaret yasağı, Huawei’nin daha sonraki akıllı telefonlarının Google Mobil Hizmetleri sunmasına izin verilmediği anlamına geliyor. Bu rekor, önceden yüklenmiş Google hizmetlerinin bulunmamasından dolayı Çin dışında sınırlı bir lansman gördüğünü düşünen Huawei Mate 30 serisi ile hissedildi.

Huawei 2019 yılında bir önceki yılın rekorunu altüst etti

Google Mobil Hizmetler’de kullanılmadığı için Huawei’nin yüksek satış hacmi, Çin’deki güçlü performansından kaynaklanıyor. Sevkiyatlar, yılın ilk çeyreğinde iyi bir küresel performansa ve ikinci çeyrekte ticaret yasağının açıklanmasına kadar geçen çeyrek dönemde gerçekleşen güçlü performansa bağlanabilir.

Şirketin yıl sonuna kadar bu hızla devam etmesi gereken iki ayı var. Bu nedenle 2019 yılında gönderilen son akıllı telefon sayısının önemli ölçüde daha yüksek olması gerekiyor. Hala, Huawei’nin ticaret yasağı varken 300 milyon satışa ulaşıp ulaşamayacağı merak ediliyor.

Exit mobile version