Honor X9a Akıllı Telefonun Özellikleri

Honor X9a akıllı telefon Matrix Halka Kamera sistemi, ince tasarımı ve teknoloji tarafında iddialı birçok özelliği ile dikkat çekiyor…

Honor’ın orta segmentteki yeni modeli Honor X9a akıllı telefonunu test merkezimizde ağırladık. Mütevazı fiyat etiketi ile gelen Android akıllı telefonda ilk bakışta sizi etkileyen bir tasarım söz konusu. İnce ve şık. 175 gramlık ağırlığı segmenti açısından gayet iyi. Boyutlarına ve ağırlığına göre alışılmışın dışında olan 5100 mAh kapasiteli bir pile sahip olması da cabası. 24 saat video oynatma süresi sunuyor. Arka tarafta Honor’un “Matrix Halka Kamera” şeklinde isimlendirdiği daire içinde simetrik kamera sistemi de hemen göze çarpıyor. Ses ve güç tuşu sağda; SIM girişi, USB-C portu ve tek hoparlörü altta konunlanmış. Kenarları kavisli ve genel itibarıyla güzel bir tasarım sizi bekliyor.

Ultra sağlam kavisli OLED ekrana sahip, 1 milyarı aşkın renk paletiyle gerçek tonların görülmesine olanak tanıyan X9a’nın sağlamlığıyla da iddialı. Cihazın ekranı ekstra sağlamlık gibi bir avantajla geliyor. Ayrı bir katmanla güçlendirilmiş olan ekranı, çiziklere ve darbelere karşı bir nebze daha korunaklı. Ekrana gelmişken 1080x 2400 piksel çözünürlükte olduğunu belirtelim. 6.67 inçlik AMOLED ekran, 800 nit parlaklık destekli. Ayrıca daha iyi oyun deneyimini esas alan 120Hz ekran yenileme hızı gibi önemli bir ekstrası var. Çerçevesiz tasarım anlamına da gelen yüzde 93’lük ekran/gövde oranı da bir hayli çarpıcı. Ekranı parlak ve canlı. Kullanımı keyifli. Ekranda parmak isi sensözü mevcut.

Android 12 işletim sistemi üzerindeki Magic UI 6.1 arayüzü yüklü. Sade arayüzde kullanım oldukça kolay. Honor uygulama mağazası da Google Play ile birlikte size ikinci bir seçenek sunuyor. Buradan da uygulama indirebiliyorsunuz.

2.2 GHz hıza sahip, 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 695 işlemci, 256 GB depolama alanı, 8 GB RAM ve 5 GB’lik bir de sanal RAM takviyesi bulunuyor. Bu yenilikçi özellik Honor RAM Turbo olarak adlandırılıyor. 5G desteği de sunan akıllı telefonda 2 günü bulan pil dayanıklılığı test ettik. 24 saate kadar YouTube’da video izleme, 11 saat oyun gibi iddialı sürelerde cihaz deneyimleri öne çıkıyor. Pille ilgili verimlilik modları da unutulmamış, bu sayede daha uzun süreli şarj dayanıklılığı elde edebilirsiniz.

En çok merak edilen konulardan birine geldi sıra: Kameralar… Matrix Halka Kamera tasarımında 3 adet lens ve LED flaş ile karşılaşıyoruz. Ana kamera 64 MP, niş açılı kamera 5 MP, makro kamera ise 2 MP. Ön kamerası ise 16 MP çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor ve arka kamerada olduğu gibi Full HD video kaydı gerçekleştirebiliyor. Fotoğraf ve video tarafında gayet iyi sonuçlar elde edildi. Düşük ışıkta performans gayet yeterli. Hareketli anlarda yine tatmin edici sonuçlar verdi. Detay sevenler için 2x optik zoom özelliğini de teknik detayları arasında konumlandırdığını belirtmekte yarar var.

Honor’un mütevazı fiyatlı akıllı telefonu dengeli bir model olarak karşımıza çıkıyor. İnce tasarımı, 5G desteği, kameraları, canlı ekranı ve elbette pil performansı ile dikkate değer modeller arasında rahatlıkla yerini alıyor.

Honor X9a Akıllı Telefonun Artıları

 

 

Exit mobile version