Honor, Google Mobil Servisleri Olan Honor 50 Telefonunu Tanıttı

Huawei'nin yan ürünü Honor, Google Mobil Servisleri ile Çin dışında yeni akıllı telefonlar piyasaya sürecek.

Honor markasının yeni amiral gemisi akıllı telefonlarının uluslararası sürümü, markanın Huawei tarafından yönlendirilmesinden bu yana ilk kez Google Mobil Servisleri ile birlikte gelecek. ABD ticaret yaptırımları, Huawei’yi en son amiral gemisi akıllı telefonlarını 5G desteği olmadan piyasaya sürmeye zorladı.

Daha önce Huawei Technologies Co’nun bütçe akıllı telefon birimi olan Honor, yakında Google uygulamalarıyla Çin dışında yeni amiral gemisi telefonları piyasaya sürecek. ABD yaptırımları Huawei’yi, Amerikan devinin yazılımıyla önceden yüklenmiş telefonları satmasını engellediği için markaya yeni bir soluk getirecek.

Honor Google Mobil Servisleri İçin Twitter’dan Açıklama Yaptı

Honor attığı tweette “Honor, erken aşamada bir dizi tedarikçi ortakla işbirliğini teyit etmeyi başardı. #HONOR50 serisi, müşterilerimize daha kapsamlı bir uygulama ortamı ve olağanüstü bir mobil deneyim sağlayacak Google Mobil Servisleri ile gelecek” dedi.

Honor, Google Hizmetlerinin bu yılın sonunda cihazlarına ulaşacağına söz verdi. Sonunda hangi akıllı telefonun piyasada Google Hizmetleri’ni alacak ilk telefon olacağını biliyoruz. Şirketin resmi Twitter hesabına göre; 26 Ekim’de Avrupa’da piyasaya sürülmesi planlanan Honor 50’de Google Hizmetleri’ne yer verecek.

Honor 50, markanın Çin’deki en büyük üçüncü akıllı telefon satıcısına geri dönmesine yardımcı oldu. Şirket muhtemelen Eski Kıta’da benzer bir başarıyı umuyor. Bununla birlikte, yerli hayranlar hem Honor 50 hem de Honor 50 Pro’yu deneyimlerken; Google Hizmetleri olan ilk Honor 50 telefonu yurtdışında satışa çıkacak.

Honor 50 Akıllı Telefonun Özellikleri

Vanilya akıllı telefon, harika bir kamera kurulumuna sahip. Sağlam performans gösteren bir akıllı telefon isteyen herkes için hala sağlam bir seçimdir. 5G özellikli Snapdragon 778G yonga setine; GMS’li Android 11’e, 108MP ana kameraya ve 32MP ön kameraya sahip. Pil, 4.300 mAh kapasiteye sahip. Ayrıca cihaz 20 dakikada %0’dan %70’e çıkaran 67W’lık hızlı şarj desteğine sahip.

Devam eden ortaklık, Honor’a Google Haritalar, Gmail, YouTube gibi yaygın olarak kullanılan uygulamaları getirecek. Ayrıca en önemlisi, kullanıcıların indirebileceği yüz binlerce uygulamayı barındıran Google Play Store’a erişim sağlanacak. Haziran ayında Çin’de ön siparişe açılan Honor 50 serisi bu ay bazı Avrupa pazarlarına; ardından diğer ülkelere daha sonraki bir tarihte ulaşacak.

Exit mobile version