Honor Google ile bağlarını kurmayı planlıyor

Honor CEO’su George Zhao, yakında Google ile bağlarını yeniden kurmayı umuyor. Şirketin amiral gemisi akıllı telefon alanında Apple ve Huawei ile rekabet etmeyi planladığını da söyledi.

Honor’un yakın zamanda Huawei’den aldığı bağımsızlık, şirkete yeni bir yaşam alanı sağladı. Şimdi bir Çin konsorsiyumuna ait olan ve artık ABD yaptırımlarıyla sınırlandırılmayan Honor, Apple ve ana gemisi Huawei ile rekabet edebilmek için amiral gemisi telefonları piyasaya sürmeyi planlıyor.

Facebook’ta güvenlik açığı! Telefon numaralarınızı alınıyor

HONOR GOOGLE İLE GÖRÜŞÜYOR

Özel bir röportajda South China Morning Post’a konuşan Honor CEO’su George Zhao, herkesin aklına gelen bir soruyu da yanıtladı. Yeni Honor telefonları Google Mobil Hizmetlerini destekleyecek mi? Zhao, şirketin Google ile görüşmekte olduğunu ve yakında Mountain View ile bağlarını yeniden kurmayı beklediğini doğruladı.

Geçtiğimiz hafta, Honor Qualcomm, Intel, MediaTek, AMD ve bir dizi diğer teknoloji şirketi ile ortaklıkları yeniden kurdu. Ancak Google, Honor’un yeni cephaneliğindeki en büyük eksik parçalardan biri olmaya devam ediyor.

Google’ın uygulamaları ve hizmetleri olmadan şirket, ABD yaptırımları yürürlüğe girmeden önce en hızlı büyüyen pazarlarından biri olan Avrupa’da pek bir iz bırakmayacak.

“ABD’NİN HONOR’A KISITLAMA GETİRMESİNİN NEDENİNİ ANLAMIYORUZ”

ABD ticaret kısıtlamalarının Honor üzerindeki etkisinden endişe duyup duymadığı sorulduğunda Zhao, “Çok normal bir tüketici elektroniği firmasına kısıtlamalar getirmenin bir nedeni yok. Fikri mülkiyet ödemeleri, vergi ödemeleri vb. dahil olmak üzere küresel iş kurallarına uyarız. Her sistemin davranışını düzenleyen bir dahili uyum ofisimiz var.” dedi.

Honor ve Google’ın yeni ortaklığını ne zaman imzalayacağına veya yeni Honor V40’ın Google hizmetleriyle Çin’in dışına çıkıp çıkmayacağına dair bir onay yok. Konuyla ilgili daha fazla bilgi almamız durumunda sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Exit mobile version