Honor 50 Serisinin İşlemcisi Belli Oldu! Bir İlke İmza Atacak

Honor 50 serisinin kullanacağı işlemci belli oldu. Bu işlemci, akıllı telefonlarda bir ilk olacak. Akıllı telefonun lansmanına çok az kala, kullanacağı işlemci Digital Chat Station tarafından açığa çıktı. İşte detaylar!

Honor’un yaklaşan 50 Serisinin lansman tarihini her an açıklamasını bekliyoruz. Yaklaşan amiral gemisi serisi ile ilgili bilgiler zaten uzun süredir sızmaya devam ediyor. Beklediğimiz modelleri halihazırda çeşitli sertifika sitelerinde de gördük.

Honor 50 serisinin kullanacağı işlemci, bir ilk olacak

Ünlü Çinli kaynak Digital Chat Station geçtiğimiz günlerde, Honor’un 50 serisinin Qualcomm’un bilinmeyen yonga setinden güç alacağını doğruladı. Bu işlemcinin model numarası SM7325 olarak geçiyor. Bu da Qualcomm Snapdragon 775G’ye tekabül ediyor.

Honor 50 serisinin kullanacağı işlemci belli oldu
Honor 50 serisinin kullanacağı işlemci belli oldu

Sızıntılara göre “SM7325” yonga seti Snapdragon 7 serisine ait olacak ve Snapdragon 775G olarak adlandırılmasını bekliyoruz. Bu yonga seti, Qualcomm’un en popüler ve orta sınıf yonga setlerinden biri olan Snapdragon 765G’nin halefi olacak.

Çinli kaynak, söz konusu yonga setinin temel sürümde mi yoksa Pro sürümde mi olacağından bahsetmedi. Ancak Pro modelin Snapdragon 870, Pro + sürümü ise Snapdragon 888’den güç almasını bekliyoruz. Bu sebeple, temel sürümün bu yonga setine sahip olacağı sonucuna varabiliriz.

Honor 50 serisi özellikleri

Görünüş açısından, yeni Honor50 serisi, Huawei’nin nova8 Pro sürümüne benzer olacak gibi duruyor. Sızıntılara göre, Honor50 standart sürümü, kamera çıkıntısında ek iki daire bulunan oval şekilli bir modülde üçlü kamera kurulumuna sahip olacak. İlki birincil mercekten oluşacak, ikincisi ise diğer iki merceğe sahip olacak.

Birkaç gün önce, Honor50 serisinin Pro ve Pro + modelleri de Honor50 Pro’nun, Huawei’nin eski 66W  hızlı şarj özelliğine sahip olacağını ortaya çıkmıştı. Buna karşılık, üst düzey sürüm, Honor’un kendi geliştirdiği 100W şarj cihazına sahip olacak.

Çıkış tarihi ne zaman?

Özellikleri şimdilik bildiklerimize göre iyi duruyor. Bunun yanında, ne zaman çıkacağını ve ülkemize gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. Bu konuda herhangi bir sızıntı mevcut değil. Fakat yakında lansman tarihinin belli olmasını bekliyoruz. Böylece daha fazla detay öğreneceğiz.

Android 12 Tanıtım Videosu Sızdı! İşte Yenilikler

Exit mobile version