Hogwarts Legacy Oyununun Oynanış Videosu Yayınlandı

Hogwarts Legacy oyununun fragmanı yayınlandı. Buna göre oyun 2022'nin tatil sezonunda çıkacağını ortaya koyuyor. Hogwarts Legacy tatil için PlayStation, Xbox ve PC'ye geliyor.

Ünlü büyücülük okulunda geçen açık dünya Harry Potter macerası Hogwarts Legacy, 2022 tatil sezonunda PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One ve Xbox Series X için çıkacak. Avalanche Software ve Sony Interactive Entertainment hakkında Hogwarts Legacy’ye ayrılmış State of Play canlı yayınında Perşembe öğleden sonra oyunun 15 dakikalık bir oynanış videosu göründü.

Hogwarts Legacy Oyunuyla İlgili Detaylar

Oyuncular, Hogwarts Legacy’nin karakter yaratımına, okul içinde ve dışında karşılaşacakları bazı etkinliklere ve hepsini birbirine bağlayan hikayeye kısa bir girişe göz attılar. Hogwarts Legacy, 1800’lerin sonlarında, Harry Potter’ın kaydolmasından yaklaşık 100 yıl önce geçiyor.

Hogwarts Legacy’de oyuncu karakteri, beşinci sınıf öğrencisi olarak başlamaları dışında yeni bir büyücü veya cadıdır. Bu nedenle giriş, oyuncuları oyunun sistemleri ve kontrolleri konusunda hızlandıracak. Aynı zamanda karakteri mevcut hikayeye getirecek. Bu, goblinleri ve kara büyücüleri içeren bir tür entrika içerir.

“Daha Karanlık Bir Yol” Olabilir

Eğitim aşamaları, tamamen yeni NPC Profesör Figg ile bir goblin isyanını araştırmayı içeriyor gibi görünüyor. 15 dakikalık fragmanın ilerleyen bölümlerinde, oyuncular onu takip etmeyi seçerse, “daha karanlık bir yol” olacağını ima etti.

Hogwarts Legacy, NPC’lerin maceracı gruba özel yetenekler kattığı (hem iksirlerin hem de büyülü eşyaların), beceri ve yetenek ağaçlarının ve arkadaş ile takipçi partilerinin dahil olduğu bir aksiyon RPG’sinin tüm tanıdık özelliklerine dokunuyor gibi görünüyor. Hogwarts’ın gizli “İhtiyaç Odası” akademinin içinde bulunabilir. Ayrıca hikaye görevleri arasında özelleştirilebilir bir merkez alanı olarak hizmet eder.

Rowling Projeden Uzaklaştırıldı

Oyun genel Harry Potter kanonuna uysa da, yaratıcı J.K. Rowling, Hogwarts Legacy’nin yaratılmasında yer almıyor. Eylül 2020’de Hogwarts Legacy’yi duyurduktan hemen sonra, Warner Bros. Games, Rowling’in toplumsal cinsiyet kimliğine ilişkin kamuoyu ve transfobik görüşleri ışığında projeyi ondan uzaklaştırdı.

Böylece Hogwarts Legacy’nin halktan aldığı tepki yakından izlenecek. Birçok LGBTQ savunucusu, Harry Potter çalışmalarının daha geniş bir alanı için fandomlarından çoktan vazgeçti. Oyunu doğrudan Rowling’i ve görüşlerini desteklemek için desteklemeyi düşünüyor.

Diğerleri, oyunun eski baş tasarımcısının, sağcı pozisyonları desteklediği ve benzer kültürel şikayetleri yayınladığı bir YouTube kanalı sürdürdüğünü de belirtti. Bu geliştirici, Mart 2021’de Avalanche Software’i bir bulutun altında bıraktı.

Exit mobile version