Hogwarts Legacy geliştiricisi istifa etti

Hogwarts Legacy geliştiricisi Troy Leavitt, gerici Gamergate taciz hareketini savunan ve medya yöneticilerine yönelik cinsel suistimal şikayetlerini reddeden videoların eleştirilmesinin ardından projeden ayrıldı. Leavitt, Harry Potter evreninde geçen bir açık dünya rol yapma oyunu olan Hogwarts Legacy’nin baş tasarımcısıydı. Leavitt, dün gece haberi tweetledi ve Avalanche Software stüdyosundan “kendi konumumda kesinlikle güvende hissettiğini” söyledi.

Bir içerik üreticisi, Leavitt’in 2016 ile 2018 arasında videolar yayınladığı bir YouTube kanalının altını çizdi. Videolar, sosyal adalet aktivizmine saldırıyor ve Atari’nin kurucu ortağı Nolan Bushnell ve Pixar kurucu ortağı John Lasseter gibi cinsel tacizle suçlanan isimleri savunuyordu. Bushnell videosunda Leavitt, Avalanche ve ana şirketi Warner Bros.’un YouTube kanalından haberdar olduğunu belirtti.

Leavitt, Twitter’da “Avalanche Software ile yolları ayırmaya karar verdiğini” ve yakında bu kararla ilgili bir video yayınlayacağını söyledi. Açıklamak gerekirse: “Konumumda kendimi kesinlikle güvende hissettim. Ancak, önümüzdeki videoda açıklayacağım nedenlerle yine de istifa etmek istedim. Moralim mükemmel ve WB ve Avalanche ile ilişkimden çok memnunum. ” Dünya Bankası temsilcisi, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Leavitt’in Avalanche ile bağlantısı, oyunla ilgili mevcut bir tartışmayı tırmandırdı. Hogwarts Legacy, Harry Potter yazarı J.K. Rowling, “trans aktivizmi” kadınlar için bir tehdit olarak nitelendiren yorumların yanı sıra, kötü karakteri transseksüel karşıtı kinayeleri yansıtan bir roman yayınladı. Yorumlar, WB’nin, muhtemelen bundan para alacağına rağmen, Rowling’in oyunun yer almadığını açıklığa kavuşturmasına yol açtı. Daha sonraki söylentiler, Hogwarts Legacy‘nin transseksüel karakterlere kapsayıcılık için özellikle izin vereceğini öne sürdü.

Leavitt’in ayrılışının Hogwarts Legacy’nin genel gelişimi için ne anlama geldiği belirsiz. Oyunun başlangıçta bu yıl piyasaya sürülmesi planlanıyordu, ancak daha sonra 2022’ye ertelendi.

Exit mobile version