Hint Korku Filmleri: Bollywood Sevenlerin Beğeneceği Filmler

Hint korku filmleri arıyor ama sizi ekran başına kilitleyecek o gerilim dolu filmi bulamıyor musunuz? Bu filmleri deneyin.

Hint korku filmleri, romantizm türündeki Hint filmleri kadar popüler olmasa da önemli bir kesim tarafından merak ediliyor. Daha önce Bollywood’dan çıkan bir gerilim yapımı izlemişseniz ve bu yapım beklentilerinizi karşılamamışsa Bollywood korku filmlerinin o kadar da iyi olmadığını düşünmüş olabilirsiniz.

Bu filmler, Bollywood’un korku türünde iyi yapımlar ortaya koyamadığı anlamına gelmez. Aşağıda yer alan filmleri tek başınıza izlerken zor dakikalar geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Hint Korku Filmleri Listesi

Hint Korku Filmleri Listesi

1920

1920, Vikram Bhatt tarafından yazılıp yönetilen bir korku filmi. 1920 yılında perili bir evdeki evli bir çiftin çevresini saran esrarengiz olayları merkezine alıyor. Konu biraz klişe gelebilir ama filme katılan sanatsal dokunuş sayesinde türünün diğer sayısız örneğinden ayrılmayı başarıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Adah Sharma, Rajneesh Duggal ve Anjori Alagh gibi dünya çapında çok tanınmayan isimler bulunuyor.

Ragini MMS

Paranormal Activity filmini izlediniz mi? Ragini MMS, Paranormal Activity’den esinlenilen ve gerçek ile kurgu harmanlanarak beyaz perdeye taşınan bir film. Uykunuzu alacak bir Hint korku filmi izlemek istiyorsanız Ragini MMS, sizi saatlerce uykusuz bırakabilir.

The House Next Door

The House Next Door, sizi geçici bir süreliğine de olsa hem ürkütebilecek hem de biraz paranoyak hâle getirecek başka bir film. Beyin cerrahı Krishnakanth ve eşi Lakshmi’nin hikayesini takip eden The House Next Door, yandaki eve yeni birileri taşındıktan sonra çiftin hayatının nasıl altüst olduğunu aktarıyor.

Mahal

Genellikle Bollywood’un ilk korku filmi olarak kabul edilen Mahal sadece o dönem hakkında fikir sahibi olmak için bile izlenebilir. Ashok Kumar’ın Hari Shankar karakterini canlandırdığı film, 1949 yılında izleyicilerle buluştu.

Ruhi olayları ele alan, şimdilerde sıradan hâle gelen bir film olsa da karmaşık gizemi sayesinde filmin izlenmesi gerekiyor.

Reenkarnasyon konulu filmleri seviyorsanız daha önce bu tür filmleri içeren bir liste hazırlamıştık. Bu listeye de göz atabilirsiniz.

Tumbbad

Beklentilerin çok üstüne çıkan Tumbbad gerek anlatımı gerek senaryosu ile izleyiciyi her yanıyla kendine hayran bırakıyor. Film, açgözlülüğe oldukça iyi bir vurgu yapıyor. Bütün mesajlar ise oldukça doğal bir şekilde veriliyor.

Exit mobile version