En İyi Hikayeli Oyunlar (2021)

Oynanabilecek en iyi hikayeli oyunlar arıyorsanız burasının doğru yer olduğundan emin olabilirsiniz. İşte hikayesi ile en etkileyici oyunlar!

En iyi hikayeli oyunlar nelerdir? Bu soru oldukça önemlidir. Ne de olsa bir video oyunu sadece grafik kalitesi ya da can sıkıntısını gidermek için oynanmamaktadır. Nasıl ki bir filmi izlemeden, bir kitabı okumadan ne anlattığı merak ediliyorsa video oyunlarında da aynısı geçerlidir.

Söz konusu video oyunları olduğunda elbette ki bu biraz daha esneyebilmektedir. Örneğin mobil oyun sektörünün olmazsa olmazı sonsuz koşu oyunları sadece skor için oynanan oyunlardır. Daha gelişmiş oyunlar ise oyunculara bir şeyler vermek istemektedir.

Bunu yapmanın bir yolu da oyunu iyi bir hikayeye dayandırmaktan geçmektedir. İyi bir hikayeye sahip bir video oyunu bir filmden bile daha etkili olabilmektedir. Peki, oyuncuların bu zamana kadar nasıl oynamamışım diyeceği etkileyici bir hikayesi olan video oyunları nelerden oluşmaktadır?

Hikayeli Oyunlar - 1

Gelmiş Geçmiş En İyi Hikayeli Oyunlar

Bu listede yer alan oyunlar, belirli bir zamana ya da puana bağlı olmaksızın sıralanmıştır. Aşağıdaki oyunlar, oyuncuları hikayesi ile en çok etkileyen oyunlardan oluşmaktadır.

1. Max Payne

Max Payne, oyun tarihinde kalıcı bir iz bırakabilen nadir oyunlardan biridir. Olaylar, karısının intikamını almak isteyen Max Payne’in çevresinde gelişir. Max Payne, bir gün eve döndüğünde evde silahlı adamların ailesini öldürdüğünü görür. Evine girip ailesini katleden adamların peşine düşen Payne, katillerin kanında yüksek dozda bir uyuşturucu maddenin olduğunu öğrenir.

Payne, ailesinin ölümü ile bu madde arasında bir bağlantı olduğunu düşünerek narkotik şubeye geçer ve bu maddenin arkasında kimin olduğunu araştırmaya başlar.

2. Alan Wake

Oyun, bir roman yazarı olan Alan Wake’in eşi ile geçirdiği bir tatil esnasında eşi Alice’in kaybolmasına dayanmaktadır. Bu gizemi çıkmak üzere yola koyulan Wake, bu süre içerisinde kendini roman karakterlerinin canlanması gibi tuhaf olayların içinde bulunur.

3. Call of Duty 4: Modern Warfare

Milyonlarca Call of Duty oyunu arasından neden Modern Warfare diyorsanız bunun sebebi bellidir. Her şeyden önce oyun modern dünyada geçmektedir.

Oyun daha çok aktarılma biçimi ile öne çıksa da geride bıraktığı klişelerle de dikkat çekmektedir. Bu oyunda Rusya büyük kötü konumunda değildir. Aksine Rusya’yı devirmeye çalışan aşırı milliyetçi bir partiye karşı savaşmanız gerekmektedir. Bunun için özel operasyonlar düzenlenerek Ruslarla birlikte çalışılmaktadır.

4. The Wolf Among Us

Cinayet çözme oyunları yazısında da yer verdiğimiz The Wolf Among Us, katili bulmanızı gerektiren bir oyundur. Bu oyunda kasaba işlenen bir cinayetlerin arkasındaki şahsı bularak kasaba sakinlerinin endişesini gidermeniz gerekmektedir.

Oyunun hikayesi alışagelmedik bir hikaye sayılmasa da hikayenin anlatılma biçimi oldukça etkileyicidir.

5. GTA San Andreas

En iyi hikayeli oyunlar arasında mutlaka yer alması gereken başka bir oyun da GTA San Andreas’tır. Carl Johnson, Los Santos isimli kurgusal bir şehirde ailesi ile normalüstü bir hayat yaşamaktadır. CJ’in (Carl Johnson) ağabeyi Sweet’in lideri olduğu Grove Street Families’ın diğer çeteler ile arası iyi değildir.

Çetenin amacı, Los Santos’u uyuşturucudan arındırmaktır fakat diğer çeteler bunun önünde bir engeldir. Çeteler arası çatışmaların bir sonucu olarak da CJ’in diğer kardeşi hayatını kaybeder. Bunun üzerine Los Santos’u terk eden CJ, annesinin öldürülmesi üzerine şehre geri döner.

En iyi hikayeli oyunlar yukarıdakilerle sınırlıydı. Peki, sizin özellikle final kısmını çok etkileyici bulduğunuz bir oyun var mı? Sizi hikayesi ile en çok etkileyen oyunları aşağıdan paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version