Hidrojen Temelli Otomobiller

hidrojen temelli otomobiller

Bu yazımızda hidrojen temelli otomobiller hakkında size bilgi vereceğiz.

General Motors

Hidrojen temelli otomobiller denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri General Motors.

Amerikan arazi ve ordu aracı olan aracın model ismi henüz belirlenememiş. 37 inçlik jantları ile geniş boyutlara sahip olan araç, zorlu koşullara göğüs gerebiliyor.

Toyota Mirai

Toyota’nın hidrojen bataryalı aracı Toyota Mirai, 2014 yılında satışa sunulmuştu. 2014’te anavatanında satışa sunulan araç artık Amerika ve farklı dünya pazarlarında da boy gösterecek. Bu aracın 570 kilometreden daha çok menzile sahip olması bekleniyor. Ayrıca birkaç dakika içerisinde de şarj olabiliyor.

Nikola Moto Company

Hidrojen bataryalı araçlardan biri olan bu aracına diğerlerinden farkı kamyon sınıfında olması. Menzili 300 kilometre olan aracın aylık kirası 5000-7000 dolar aralığında.

Honda Clarity

Honda’nın hidrojen temelli bu arabasını 2868 dolar imza parası ile 369 dolar aylık ücret karşılığında kiralayabilirsiniz. Aracın hidrojen bataryalarının 500 kilometreye kadar olanak tanıdığı biliniyor.

Audi’nin İsimsiz Modeli

Detroit otomobil fuarında kendini gösteren bu aracın da ismi henüz belli değil. Audi imzası taşıyan hidrojen bataryalı bu otomobilin, 600 kilometre menzili olduğu ve 100 kilometreye yalnızca 7 saniyede ulaştığı biliniyor. Bu özellikleriyle şimdiden hayli dikkat çekiyor.

BMW 2020 Mucizesi

Ünlü otomobil markası BMW, hidrojen bataryalı otomobilini Toyota ile işbirliği içerisinde yapacak. Bu aracın yollara çıkış tarihi ise 2020 olarak belirlenmiş.

Ford

Ford’un hidrojen bataryalı otomobilini ilk defa, 2013’te düzenlenen fuarlarında görmüştük. Mercedes ve Nissan ile işbirliği yapan Ford’un bu modelinin çıkış tarihiyse belli değil.

Pininfarina

Ünlü otomobil markası Ferrari ile ortaklaşa yaptığı projeler ile tanınmakta olan İtalyanların hidrojen bataryalı otomobili, yalnızca 3.3 saniye gibi kısa bir sürede 100 kilometreye ulaşabiliyor. Son hızının 250 kilometreyi aşacağı bilinen aracın çıkış tarihi belli değil.

Lexus’un İsimsiz Modeli

2020 yılında çıkması beklenen hidrojen bataryalı bir araç. Toyota’nın bu lüks markasının ismiyle detayları konusunda henüz bilgi bulunmuyor.

Mercedes GLC F-Cell

Önde gelen otomobil markası Mercedes’in çarpıcı modeli, hidrojen bataryalı araçlar içerisinde 550 kilometrelik menzile sahip olan bir aday olarak dikkat çekiyor.

Riversample

Piyasada adı yeni duyulan Gallerli üreticinin hidrojen bataryalı bu aracı, yıl içerisinde satışa sunulacak. Menzili 480 km olan aracın son hızı ve diğer teknik özellikleri belirsiz.

Exit mobile version