HEIC Dosyası Açma ve JPEG Dönüştürme

HEIC dosyası açma veya HEIC formatını JPEG dönüştürme adımları ile HEIC formatına sahip dosyaları açabilirsiniz.

HEIC Dosyası Açma ve JPEG Dönüştürme

HEIC dosyası açma ya da HEIC formatını JPEG formatına çevirme işlemi için hangi adımların takip edilmesi gerektiğini merak ediyorsanız doğru yere geldiniz. Bu formattaki dosyaları açmakta zorlanan kullanıcılar genellikle HEIC dosyası nasıl açılır ya da HEIC nasıl JPEG formatına dönüştürülür sorularının cevabını araştırmaya başlar.

Siz de bu kullanıcıların arasında yer alıyorsanız yazıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bu dosyaların nasıl açılacağını, JPEG formatına nasıl dönüştürüleceğini aşağıdan öğrenebilirsiniz.

HEIC Dosyası Açma Adımları Neler?

HEIC JPEG Çevirme Nasıl Yapılır?

Apple’ın iPhone ve iPad modelleri, fotoğrafları varsayılan olarak HEIC formatında kaydeder. Ne var ki bazı web sitelerinde ya da çevrim içi hizmetlerde dosya yüklerken bu formatın desteklenmediği hatası ile karşılaşılır.

JPEG yaygın olarak kullanılan bir dosya formatı olduğundan bu dosya formatı ile ilgili hiçbir sorun yaşanmaz. Bu nedenle fotoğrafı HEIC formatını JPEG formatına dönüştürüp yüklemelisiniz. Bunu da yukarıdaki adımları takip ederek yapabilirsiniz.

Herhangi bir yazılım yüklemek istemiyorsanız çevrim içi olarak sunulan HEIC formatını JPEG formatına dönüştürme araçlarından birini kullanabilirsiniz. Bu araçları kullanmak için sadece HEIC dosyasını yüklemeniz ve dönüştürme işlemini gerçekleştirmeniz yeterli oluyor. Daha sonra dosyayı JPEG formatında indirebiliyorsunuz.

Saniyeler içinde HEIC formatını JPEG formatına çevirmenizi sağlayacak bir format dönüştürme sitesi arıyorsanız “heictojpg.com” size bu konuda yardımcı olabilir. Bu web sitesi tek seferde maksimum 5 tane fotoğraf yüklemenize izin veriyor. Fotoğrafı bilgisayarınızdan sürükleyip web sitesine bırakabilirsiniz.

Web sitesi bu dosyaları sizin için JPEG formatına dönüştürecektir. Dönüştürülen dosyayı daha sonra indirme bağlantısını kullanarak cihazınıza indirebilirsiniz.

Tabii, bunun sonuçta ücretsiz bir araç olduğunu unutmamanız gerekiyor. Başkaları ile paylaşmak istemeyeceğiniz fotoğraflarınız varsa bunları cihazınızda tutmaya devam etmeli, bu tür hizmetlere yüklememelisiniz.

Fotoğrafın eğer başkaları tarafından görüntülenmesinde bir sakınca yoksa yazılımsız dosya dönüştürme imkânından pekâlâ yararlanabilirsiniz.

Exit mobile version