Hedef Klasöre Erişim Engellendi Hatası ve Çözümü

Hedef klasöre erişim engellendi hatasını gidermek için bu rehberde yer alan yöntemleri uygulayın, sorundan tamamen kurtulun.

Hedef Klasöre Erişim Engellendi Hatası ve Çözümü

Hedef klasöre erişim engellendi hatası alıyorsanız ve bu sorundan kurtulmak için ne yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız rehberdeki yöntemlere başvurarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Aşağıda yer alan çözüm yollarını uygulayarak hem sorunun nedenini hem de nasıl çözüme kavuşturulacağını öğrenebilirsiniz.

Hedef Klasöre Erişim Engellendi Hatasının Çözüm Yolları

Hedef klasöre erişimin engellenmesi hâlinde başvurulabileceğiniz yöntemler bu şekildedir. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Klasörün Sahipliğini Değiştirme

Windows işletim sistemli bir bilgisayar kullanırken karşınıza çıkabilecek bu hatadan kurtulmak için öncelikle klasörün sahipliğini değiştirmeniz önerilir. Bu işlemi aşağıda yer alan adımları izleyerek uygulayabilirsiniz.

CHKDSK Aracını Kullanma

CHKDSK aracı ya da komutu, Windows’ta klasöre erişimin engellenmesine neden olan sorunu ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir. Olası sorunları saptamak ve gidermek için CHKDSK aracına başvurabilirsiniz. Bu komutu kullanabilmek için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.

Temiz Ön Yükleme Gerçekleştirme

Temiz ön yükleme, bilgisayar açıldıktan sonra üçüncü taraf uygulama ve hizmetlerin açılmasını ve etkin hâle getirilmesinin önüne geçer. Bu, üçüncü taraf uygulama ya da hizmetlerden kaynaklanan sorunları çözüme kavuşturmanızı sağlar. Temiz ön yükleme yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

Exit mobile version