Hearts of Iron 4 Açılmadan Kapanıyor, Nasıl Düzeltilir?

Hearts of Iron 4 açılmadan kapanıyor mu? Bu sorun birkaç nedenden ötürü ortaya çıkabiliyor ama çözümü oldukça kolaydır.

Hearts of Iron 4 Açılmadan Kapanıyor, Nasıl Düzeltilir?

Oyunlarda çökme sorunları, çoğu oyuncu tarafından normal karşılanan sorunlardır. Hearts of Iron 4 açılmadan kapanıyor ise bu da aslında video oyununun çöktüğünü gösterir. Oyunu oynamanızın önünde engel oluşturduğu için mümkün olan en kısa sürede çökme problemini ortadan kaldırmanız gerekiyor.

Hearts of Iron 4’te çökme sorununu gidermek için olası nedenlerin üzerinde durmak gerekiyor. Bu rehberde tüm olası nedenler üzerinden hareket ederek sorunun çözüm yollarını sizlerle paylaşacağız.

Hearts of Iron 4 Açılmadan Kapanıyor, Çözümü Nedir?

Oyun daha açılmadan kapanıyorsa yukarıdaki çözüm yollarını uygulayın. Aşağıdan bu yöntemlerle ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sistem Gereksinimlerini Gözden Geçirme

Çökme sorunlarının en önemli nedenlerinden biri, donanımın oyunu kaldırmak için yeterli olmamasıdır. Bu nedenle ilk olarak Hearts of Iron 4’ün minimum sistem gereksinimlerinin sisteminiz tarafından karşılanıp karşılanmadığını kontrol edin:

Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırma

Oyunların düzgün bir şekilde çalışması için yönetici iznine ihtiyacı olabilir. Bu izinlere sahip olmadığında çökme gibi problemler yaşamanız muhtemeldir.

Oyunu yönetici olarak çalışacak şekilde ayarlamak için üzerine sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğine basın. Ardından “Uyumluluk” bölümüne girin ve “Bu programı yönetici olarak çalıştır” seçeneğini işaretleyin. “Tamam” butonuna basarak değişikliği kaydedin.

Güç Tasarrufunu Devre Dışı Bırakma

Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız güç tasarrufu otomatik olarak etkinleştirilmiş olabilir. Yüksek performansa öncelik vermek için Windows + I tuşlarına basarak ayarlara gidin. “Sistem” bölümünden “Güç ve Pil” bölümünü açın. Güç modunu “En İyi Performans” olarak değiştirin.

Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrulama

Hearts of Iron 4 çökmeye yukarıdaki yöntemleri denemenize rağmen devam ediyorsa belki de bazı oyun dosyaları eksik veya bozuktur. Bu durumda Steam’in oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulama özelliğini kullanabilirsiniz.

Bunun için Steam’i açıp kütüphaneye gidin. Hearts of Iron 4’ü bulup üzerine sağ tıklayın ve özelliklere basın. Ardından yerel dosyalar kısmından oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamayı seçin.

Sürücüleri Güncelleme

Bu tür sorunlar genellikle sürücülerle ilgilidir. Endişelenmeyin, zahmetli süreçle uğraşmak zorunda değilsiniz. Driver güncelleme programlarını kullanarak sürücülerin otomatik olarak güncellenmesini sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version