Haziran Ayında Koronavirüs Salgını Bitebilir! İşte Detaylar

Bütün dünyayı kasıp kavuran ve salgına dönüşen Koronavirüs hakkında birçok iddia ortaya atıldı. Bazıları bu salgının Mayıs ayında biteceğini söylerken bazıları Haziran ayına işaret ediyor işte virüsün tahmini bitiş tarihi ile ilgili ortaya atılan iddialar.

Türkiye’de Koronavirüs ile mücadeleyi şu anda Bilim Kurulu yürütüyor. Vatandaşlar ile düzenli olarak bilgi paylaşımında bulunan bu kurulun üyeleri sürekli olarak farklı bir tarih veriyor. Kısa bir süre önce Nisan ayında salgının kontrol altına alınacağı ifade edilirken şimdilerde ise Haziran ayı işaret edildi. Her bir Bilim Kurulu üyesi farklı tarihler verdiği için kafalar karışık.

Beklentiler haziran ayını gösteriyor

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İlhami Çelik, salgının bitiş tarihi ile ilgili konuştu. Önceden bilim kurulu üyeleri salgının Mayıs ayında biteceğini söylüyordu.

Başhekim İlhami Çelik mevcut salgının bitiş tarihi olarak Haziran ayını işaret etti. Virüsün zirve noktasına ulaşması için en az 1-2 hafta olduğunu ifade eden Başhekim bir de zirve noktasından sonrası olduğunu söyledi. Prof. Dr. İlhami Çelik, Salgının bitmeyeceğini öngörürsek bunu yapmamak lazımdır. Bu tür bir bayram tebliğinde bulunmak akıllıca gözükmüyor. Çok dikkatli ve temkinli davranmak gerekiyor. Sosyal mesafe kuralına uymak gerekiyor.” diyerek bayram konusunda da uyardı.

Genel kanı şimdilik Haziran ayında normal hayata geçileceği yönünde. Henüz bunun için herhangi bir kanıt bulunmasa bile, yine de uzmanların sözlerini dikkate almak gerekiyor. Bu salgının daha da artmaması için mümkün olduğunca evden çıkmamaya çalışın.

Exit mobile version