En İyi Hayatta Kalma Oyunları (PC/Android/iOS)

PC, Android ve iOS platformları üzerinden oynanabilecek en iyi hayatta kalma oyunları neler? İşte başarılı yapımların listesi!

Hayatta kalma oyunları seven oyuncular için geniş bir yelpaze bulunuyor. Günümüzde hayatta kalma tarzında çok sayıda yapım mevcut.  Android, iOS ya da PC platformu üzerinden survival oyunları oynamak istiyorsanız aşağıda yer alan listeye göz atabilirsiniz.

Hayatta Kalma Oyunları Neler?

  1. Don’t Starve (Android, iOS ve PC)
  2. Frostpunk (PC)
  3. Minecraft (PC, Android ve iOS)
  4. Rust (PC)
  5. The Forest (PC)
  6. The Long Dark (PC)
  7. This War of Mine (PC, Android ve iOS)
  8. Ark: Survival Evolved (PC,Android ve iOS)
  9. Valheim (PC)
  10. SCUM (PC)

1. Don’t Starve

Klei Entertainment tarafından geliştirilen ve yayımlanan Don’t Starve PC, Android ve iOS platformlarında bulunuyor. Açık dünya temasına sahip olan video oyununda vahşi doğada hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.

Sahip olduğu grafikler ve oynanış mekaniği ile dikkatleri üzerinde toplayan Don’t Starve’da Werepigs, Beargers, Deerclopses ve daha birçok tehlikeli canlı mevcut. Çok başarılı bir craft sistemine sahip olan oyunda çeşitli karakterler yer alıyor ve her karakterin kendine has özelliği bulunuyor.

PC platformu üzerinden arkadaşlarınızla oynamak için hayatta kalma tarzında co-op oyun arıyorsanız oyunun Don’t Starve Together isimli sürümüne göz atabilirsiniz.

2. Frostpunk

Dünyada ayakta kalmayı başaran son şehrin yöneticisini kontrol ettiğimiz Frostpunk’ta hem halkı hem de altyapıyı idare etmeniz gerekiyor. Oyunda verilen kararlar ve uygulanan stratejiler, insanların hayatta kalması konusunda büyük bir öneme sahip.

11 Bit Studios tarafından geliştirilen ve yayımlanan Frostpunk, 24 Nisan 2018 tarihinde satışa sunuldu. Birçok ödülün sahibi olan oyun, oyuncuların büyük bir kısmı tarafından çok beğenildi. Oyunda sadece tek oyunculu mod bulunuyor.

3. Minecraft

Hayal gücünüzün sınırlarını zorlayabileceğiniz Minecraft, en başarılı hayatta kalma oyunları arasında yer alıyor. Gelişmiş craft sistemi ile dikkat çeken yapım, tüm dünyada çok popüler durumda. Başarılı yapımı Android, iOS ve PC platformları üzerinden oynayabilirsiniz.

4. Rust

8 Şubat 2018 tarihinde tam sürüm olarak piyasaya sürülen Rust’taki amaç hayatta kalmaya çalışmaktır. Bu kolay olmuyor çünkü açlık, susuzluk ve soğuk gibi engellerin üstesinden gelmek gerekiyor. Bu engellerin yanı sıra kendinizi diğer oyunculardan korumanız da lazım.

5. The Forest

Hayatta kalma ve korku ögelerini içerisinde barındıran The Forest’ta gerçekleşen uçak kazası sonucu kendinizi bir adada buluyorsunuz. Yamyamların yer aldığı oyunda hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Craft sistemine sahip olan yapımı arkadaşlarınız ile birlikte oynayabilirsiniz.

6. The Long Dark

1 Ağustos 2017 tarihinde satışa sunulan The Long Dark, jeomanyetik bir falaketin yaşandığı bir dünyada geçiyor. Hinterland Studio Inc. tarafından geliştirilen ve yayımlanan video oyununda yalnızca tek oyunculu mod mevcut.

7. This War of Mine

Diğer savaş oyunlarından farklı olan This War of Mine’da çeşitli karakterler bulunuyor ve bu karakterlerin hayatta kalmasını sağlamaya çalışıyorsunuz. Savaşı halkın gözünden anlatan oyunda karakterlerin psikolojisine de yer veriliyor.

Çeşitli ödüllerin sahibi olmayı başaran yapımı PC, Android ve iOS platformları üzerinden oynayabilirsiniz.

8. ARK: Survival Evolved

ARK isimli gizemli bir adada mahsur kalınan oyunda hayatta kalmak için avlanmalı, kaynak toplamalı, teknolojiler araştırmalı, eşya üretmeli ve daha birçok işlemi gerçekleştirmelisiniz. Dev dinazorların dolaştığı adada çok sayıda oyuncu bulunuyor.

9. Valheim

2 Şubat 2021 tarihinde erken erişime açılan Valheim oynanış mekaniği, grafikler, atmosfer ile dikkat çekiyor. Oyunda tek oyunculu ve co-op olmak üzere iki farklı oyun modu yer alıyor. Iron Gate AB tarafından geliştirilen yapım açık dünya temasına sahip.

10. SCUM

Açık dünya temasına sahip olan oyundaki amaç hayatta kalmaya çalışmaktır. Sahip olduğu bazı özellikler ile diğer oyunlardan sıyrılmayı başaran SCUM’da yenilen yiyecekler karakterin fiziksel yapısını etkiliyor. Örneğin çok kalori tükettiğinizde kilo alabilirsiniz veya tam tersi bir durumda zayıflayabilirsiniz.

En iyi hayatta kalma oyunları arasında yer alan SCUM isimli yapımı PC platformu üzerinden oynayabilirsiniz. Oyun Steam isimli dijital oyun mağazasında bulunuyor.

Exit mobile version