Hayatı Kolaylaştıran Mac Uygulamaları

Bu rehberde hayatı kolaylaştıran Mac uygulamaları listesi hazırladık. İşte kullanılması gereken uygulamalar!

Hayatı kolaylaştıran Mac uygulamaları kullanım deneyimini üst seviyeye çıkararak Mac kullanımını çok daha keyifli hâle getiriyor. Peki, macOS işletim sistemine sahip bilgisayarlarda kullanılması gereken uygulamalar hangileri?

Hayatı Kolaylaştıran Mac Uygulamaları Listesi

Bear

Bear, çok yönlü, şifreli ve kullanımı kolay ücretsiz bir not alma uygulamasıdır. Apple, kendi ücretsiz Notes uygulamasında anlamlı iyileştirmeler yapmaya devam ederken, Bear, Notes’un daha iyi yaptığı birçok şeyi yapıyor ve gizliliğinize daha fazla öncelik veriyor.

Bear’in ücretsiz sürümü, taşınabilir Markdown’da notlar ve yapılacaklar yazmanıza, notları iç içe etiketlerle düzenlemenize, web sayfalarından varlıkları (görüntüler veya metinler gibi) notlarınıza çekmenize ve hatta bir ekran kalemi kullanarak (çizim için) notlar çizmenize veya dikte etmenize olanak tanır.

Fantastical

Elbette, Mac’inizde zaten yerleşik bir takvim var, ancak Fantastical bunu daha iyi yapıyor. Fantastical’in ücretsiz sürümü, görevlerinizi düzenlemenizi ve neler olduğunu bir bakışta görmenizi kolaylaştıran şık, kullanımı kolay bir takvim sunar

Aylık bir ücret ödemeye hazırsanız, platformlar arası Fantastical erişimi ve Mac, iPhone, iPad ve Apple Watch arasında senkronizasyon gibi daha kullanışlı özellikler sunan yükseltilmiş sürüme abone olabilirsiniz.

hayatı kolaylaştıran Mac uygulaması

Spark

MacOS’ta varsayılan e-posta uygulamasından daha iyisini arıyorsanız, Spark en iyi alternatiflerden biridir. Bu ücretsiz e-posta istemcisi, birbirine e-posta atamak veya gerçek zamanlı olarak ortaklaşa e-posta oluşturmak gibi şeyler yaparak birden fazla kişinin bir gelen kutusunu yönetmesini kolaylaştıran bir araç paketi de dahil olmak üzere, başka uygulamalarda olmayan bir dizi kullanışlı özellik sunar.

Alfred

Alfred, Mac’de ve genel olarak internette dosya aramanın daha iyi bir yoludur. Ancak Alfred bir arama aracından daha fazlasıdır: onu uygulamaları başlatmak, yazım ve tanımlara bakmak, hızlı hesaplamalar yapmak ve genellikle yeni Mac’inizden en iyi şekilde yararlanmak için kullanabilirsiniz. En iyi yanı ücretsiz olmasıdır.

DaisyDisk

DaisyDisk, güçlü, çok yönlü ve güzel görünmesi nedeniyle Mac için en iyi disk alanı yöneticilerinden biridir. Bu uygulama, Mac’inizin depolama alanının nasıl kullanıldığına dair muhteşem bir etkileşimli haritayı göstermek için depolama sürücülerinizi hızlı bir şekilde tarar ve sürükle ve bırak araçları, dosyaları hızla hareket ettirmeyi ve biraz yer açmayı kolaylaştırır.

Ayrıca, en son sürüm artık Dropbox, Google Drive ve daha fazlası gibi bulut depolama hizmetlerinde sürücülerin taranmasını destekliyor.

Meeter

Meeter, Mac’inizin menü çubuğunda bulunan ve FaceTime, Google Meet, Microsoft Teams, Webex, Zoom veya yaklaşık otuz diğer video konferans platformunda, tüm görüntülü aramalarınızı tek bir yerde düzenleyen kullanışlı küçük bir uygulamadır.

Normal zamanlarda Meeter uzaktan çalışanlar için idealdir, ancak ailesi ve arkadaşlarıyla düzenli olarak görüntülü görüşme yapan herkes için kullanışlı bir uygulamadır.

Exit mobile version