En İyi Harry Potter Oyunları

Harry Potter oyunları oynamak mı istiyorsunuz? Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız piyasaya sürülen oyunları sizin için derledik.

Harry Potter Oyunları

Dünyanın en çok sevilen kitap ve film serilerinden biri olan Harry Potter oyunları ile oyuncu kitlesini de kendine bağlamayı başarıyor.

Bu oyunlar farklı oyun şirketlerinden Harry Potter serisine dayanılarak geliştirilen oyunlardan oluşuyor. Electronic Arts (EA) başta olmak üzere birçok şirketin geliştirdiği oyunlara dilerseniz gelin, yakından bakalım.

Harry Potter Oyunları Listesi

Harry Potter serisi için geliştirilen video oyunları bu şekildedir. Dilerseniz bu video oyunlarını tek tek ele alalım.

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

2001 yılında piyasaya sürülen Harry Potter and the Sorcerer’s Stone adlı bu oyun, üçüncü şahıs bakış açısı ile oynanıyor. Oyunda Harry Potter adlı karakteri yönetiyoruz. PC, Mac, PS1, PS2, Xbox için geliştirilen oyunda çeşitli yaratıklarla savaşıyor, bulmacalar çözüyoruz.

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Harry Potter and the Chamber of Secrets veya Harry Potter ve Sırlar Odası, 2002 yılında piyasaya sürülen başka bir oyundur. Bu oyunda ana karakter olarak Tom Attenborough tarafından seslendirilen Harry Potter’ı yönetiyoruz. Bunun haricinde Ron, Gilderoy, Hermione gibi karakterleri de yönetebiliyoruz.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı olarak da bilinen Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 2004 yılında piyasaya sürülen başka bir video oyunudur. Filmi gibi oyunu da J.K. Rowling’in romanı Harry Potter ve Azbakan Tutsağı’na dayanır.

Harry, büyücü hapishanesi Azbakan’dan kaçan Sirius Black’in peşine takılır ama bundan önce Ron ve Hermione ile Black’le yüzleşmek için gereken büyüleri öğrenir.

Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter and the Goblet of Fire’ın video oyunu uyarlaması, 2005 yılında piyasaya sürüldü. PS2, Xbox ve PC’de oynanabilen bu oyunun serinin en iyi oyunlarından biri olduğu düşünülüyordu. Bunun nedeni, Harry Potter video oyunu serisinin önceki oyunlarına göre daha yüksek kaliteli grafiklere sahip olmasıydı.

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı ya da Harry Potter and the Order of the Phoenix, J.K. Rowling’in aynı adlı romanına dayanan video oyunudur. 2006 yılında piyasaya sürülen bu video oyunu Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, PC ve Mac için piyasaya sürüldü.

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Harry Potter and the Half-Blood Prince adlı bu video oyununun piyasaya sürülmesi, aynı adlı filmin sinemalarda gösterime girmesi ile aynı zamana denk geliyor. Mac OS X, Windows, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360 için piyasaya sürüldü.

Bu oyunda Dumbledore, Harry’yi yaklaştığını bildiği bir savaşa hazırlar. Voldemort’un savunmasını aşacak anahtarı bulmak için çalışırlar.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 ve Part 2

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, 2010 yılında piyasaya sürüldü. İkinci kısmın çıkışı ise 2011 yılına denk geldi. İlk kısımda Harry, Ronald ve Hermione, büyük bir tehlike ile karşılaşıyor. Hiçbir yerin güvenli olmadığı alandan çıkacakken Harry ve Voldemort son kez karşı karşıya gelir.

LEGO Creator: Harry Potter

LEGO Creator: Harry Potter, Harry Potter’ın büyülü dünyasını yaratabileceğiniz eğlenceli bir inşa oyunudur. Bu dünyayı nasıl inşa edeceğiniz tamamen size bağlıdır.

Harry Potter oyunları ile ilgili araştırma yapıyorsanız zaten Harry Potter serisini seviyorsunuzdur. O hâlde şu an Harry Potter hakkında bilinmeyenleri öğrenmenin tam vakti olabilir.

Exit mobile version