HarmonyOS İşletim Sistemi Huawei Cihazlarda Kullanılmayacak!

Huawei HarmonyOS alacak telefon

Huawei tarafından yapılan son açıklamalara bakılırsa HarmonyOS işletim sistemi henüz kullanıma hazır değil. Huawei tarafından büyük umutlarla piyasaya sürülen bu işletim sistemi biraz daha bekleyebilir.

Bu işletim sistemini ilk olarak Huawei Geliştirici Konferansı (HDC) 2019’da duyuran şirket, büyük bir umut yaratmıştı. Huawei Cihazları Başkanı ve Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu (Yu Chengdong), geldiğimiz şu noktada cihazın henüz hazır olmadığını ifade etti.

HarmonyOS işletim sistemi başka bahara kaldı

Huawei CEO’luğunu başarılı bir şekilde devam ettiren Richard Yu (Yu Chengdong), uzun vadede HarmonyOS işletim sistemine sahip cihazlar geliştirmeye devam edeceklerini ancak şu anda buna gerek duymadıklarını söyledi. Normal şartlarda herkesin beklentisi firmanın hızlıca bu ürünü kullanmasıydı.

Android ile yaşanan krizden sonra bu işletim sistemi daha fazla gündeme gelmeye başladı. Herkes; adeta iOS gibi bir platformun kurulacağı tahminini yürüttü. Ancak beklentiler hiç o yönde gelişmedi. ABD yasakları nedeniyle firma şu anda Google ve Android gibi platformları kullanamıyor.

HarmonyOS, en kötü senaryoda şirketin B planı olarak kalmaya devam etse bile henüz raflardaki yerini koruyacak. Sadece Akıllı TV gibi ürünlerde kullanımına izin verilecek. Akıllı cihaz kullanıcıları nefesini tuttu ve Huawei şirketinden gelecek haberleri bekliyor.

Exit mobile version