Hamachi Hizmet Durduruldu Hatası Nasıl Çözülür?

Hamachi hizmet durduruldu hatası mı veriyor? Bu rehberdeki yöntemlerle programı kullanmanızı engelleyen o hatadan kurtulabilirsiniz.

Hamachi Hizmet Durduruldu Hatası Nasıl Çözülür?

Hamachi, çok oyunculu video oyunu oynamak ve hızlı veri aktarımı ile işlerinizi kolaylaştırmak için kullanabileceğiniz, sanal ağ oluşturmak için kullanılan bir yazılımdır. Bu yazılımı kullanmanın birçok faydası olsa da Hamachi hizmet durduruldu hatası verdiğinde ne yazık ki hizmetten yararlanamayabilirsiniz.

Ne yazık ki Hamachi’nin kullanılmasının önünde engel oluşturan hata zaman zaman pek çok kullanıcının önüne çıkabiliyor. İyi haber şu ki hatadan kurtulmak mümkündür.

Aşağıda yer alan çözüm yollarına başvurarak hem sorunun nedenini hem hatanın nasıl çözüleceğini öğrenebilirsiniz.

Hamachi Hizmet Durduruldu Hatası İçin Çözüm Yolları

Yukarıda yer alan yöntemleri deneyerek Hamachi’nin normal bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Aşağıdan hangi yöntemin nasıl uygulanacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Antivirüs Programını Devre Dışı Bırakma

Bazı antivirüs programları, Hamachi yazılımını bir tehdit olarak algılayabilir. Bu da onun düzgün bir biçimde çalışmasının önünde engel oluşturur. Sorun eğer kullandığınız antivirüs programından kaynaklanıyorsa önünüzde iki seçenek vardır: Antivirüs programını geçici olarak devre dışı bırakabilir ya da Hamachi’yi istisnaların arasına ekleyebilirsiniz.

Kullandığınız antivirüs programından memnun değilseniz ve onun yerine farklı bir antivirüs programı kullanmak isterseniz ücretsiz antivirüs programlarına göz atabilirsiniz.

Hamachi’yi Yeniden Yükleme

Hamachi’nin dosyalarında bir sorun söz konusu olduğunda düzgün bir şekilde çalışmaz. Sorunu çözmek için Hamachi’yi kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Hamachi’yi doğrudan Windows ayarlarındaki program ekleme ve kaldırma bölümünden silebilirsiniz.

Program başarılı bir şekilde kaldırıldıktan sonra onu yeniden indirip yükleyebilir ve sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Hamachi Hizmetini Otomatik Olarak Yeniden Başlatma

Sorunu ortadan kaldırmak için başvurulabilecek bir diğer yöntem, Hamachi hizmetini otomatik olarak yeniden başlatmanızı sağlayacak bir dosya oluşturmayı içerir. Bunun için ilk olarak Windows + S tuşlarına basıp arama kutusuna “Not Defteri” yazın ve not defterini üzerine tıklayarak açın.

Not Defterine şu kodları yapıştırın:

net stop Hamachi2Svc

net start Hamachi2Svc

start “C:\Program Files (x86)\LogMeIn Hamachi\hamachi-2-ui.exe”

exit

Start komutundan sonraki yol, Hamachi’nin nereye kurulduğuna bağlı olarak değiştirmelidir. Varsayılan yolu değiştirmediyseniz yukarıdaki kodlarda herhangi bir değişiklik yapmak zorunda değilsiniz.

Dosya ismi kısmına “HamachiYeniden.cmd” yazın. Daha sonra “Dosya > Farklı kaydet” yolunu takip edip dosya türünü tüm dosyalar olarak değiştirin. Windows + R tuşlarına basıp “Aç” kısmına “taskschd.msc” yazın ve “Tamam” butonuna tuşuna basın.

Eylemler kısmındaki “Görev Oluştur” seçeneğine tıklayın. İsim kısmına “Hamachi Yeniden” yazın ve “Yalnızca kullanıcı oturum açtığında çalıştır” seçeneğini işaretleyin. “Yapılandır” kısmından Windows 10’u seçin.

“Tetikleyiciler” sekmesine geçin. “Yeni…” butonuna basıp “Görevi başlat” kısmından “Başlatırken” seçeneğine tıklayın. Sol alt köşedeki “Etkin” seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.

“Eylemler” sekmesine tıklayın ve “Yeni…” butonuna basıp eylemi “Programı Başlat” olarak belirleyin. “Program/komut dosyası” kısmına “C:\Windows\System32\HamachiYeniden.cmd” yazın. Son olarak “Tamam” butonuna basın.

“Koşullar” bölümündeki tüm kutucuklardan tik işaretini kaldırın. “Tamam” butonuna basıp bilgisayarı yeniden başlatın.

Exit mobile version