Halo Infinite oyununun sistem gereksinimleri

8 Aralık'ta piyasaya sürülen Halo Infinite ile nihayet PC'nizin oyuna hazır olup olmadığını öğrenmenin zamanı geldi.

Halo Infinite’in PC versiyonu için sistem gereksinimleri Steam‘i vurdu. Çok çeşitli PC’ler oyunu oynayacak olsa da; önerilen özellikler son zamanlarda GPU’larını yükseltemeyen herkes için biraz yüksek olabilir.


İlginizi Çekebilir: Halo Infinite 2 önemli mod olmadan gelecek


343 Industries ve Xbox Game Studios, oyuncuların minimum veya önerilen özelliklerle hangi düzeyde performans beklemesi gerektiğini önermedi. Minimum kayıtların 1080p için olduğunu düşünmek isteriz. Ancak 720p için olmaları mümkündür.

XBOX SÖZCÜSÜ PERFORMANS BEKLENTİLERİ HAKKINDA KONUŞTU

Xbox sözcüsü minimum ve önerilen özelliklerin lansmandan önce biraz ayarlanabileceği, 343’ün oyunculara bilinçli bir ön satın alma / kurulum öncesi karar vermeleri için yeterli rehberlik sağlamak istediği konusunda bilgi verdi. Sözcü, “lansmana yakın belirli performans beklentileri hakkında paylaşacak daha çok şeyimiz olacak” dedi.

CPU tarafında, büyük farklar CPU ve GPU düzeyindedir. Minimum CPU önerileri, 4 çekirdekli Intel CPU veya 8 çekirdekli AMD FX’dir. GPU için, RX 570 ve GTX 1050 Ti, her ikisi de 4 GB VRAM ile oldukça uysal GPU’lar iken; RX 5700 XT ve RTX 2070 çok daha hızlıdır. GPU kıyaslama hiyerarşimiz onları 2,25X civarında sabitler. Küresel bir bileşen sıkıntısı olmadığında minimum GPU’lar yaklaşık 150 dolara mal olurken; önerilen GPU’lar potansiyel olarak 350 dolar civarında olacaktı. Ancak her ikisinde de GPU fiyatları bir öncekinin yaklaşık iki katı.

HALO INFINITE OYUNUNUN YER ALACAĞI KONSOLLAR

Konsollarda Halo Infinite, Xbox One, Xbox Series S ve Xbox Series X’te piyasaya çıkacak. PC özellikleri aşağı yukarı bu doğrultuda çalışıyor. 2013’te piyasaya sürülen orijinal Xbox One, 1.75 GHz’de 8 çekirdekli bir AMD Jaguar CPU’ya ve kabaca GTX 1050 Ti ile karşılaştırılabilir bir 1.31 teraflop GPU’ya sahipti. Xbox Series X, 3.8 GHz’de 8 çekirdekli bir işlemciye ve 12 teraflop GPU’ya sahiptir. Oyun, Xbox Series S ve Xbox One X’in yanı sıra bu konsollarda çalıştığı için özellikler çok şaşırtıcı değil.

İyi haber şu ki, son birkaç yılda inşa ettiğiniz veya satın aldığınız her şey Halo Infinite’i bir şekilde oynayacak. Ancak önerilen bu özellikler oldukça ağırdır. Bu nedenle GTX 900 serisi veya R9 serisi GPU’dan hiç yükseltme yapmamış bir kişiyseniz; büyük olasılıkla tüm zil ve ıslıklarla oynamayacaksınız. Şu anda, parçalar soyulmakta ve kıtlık sırasında fiyatlar yüksek olduğundan, bu oyun için yükseltme yapmak oldukça pahalı olacaktır. Aynı sebeplerden dolayı şu anda bir Xbox Series X veya Series S bulmak kolay değil.

Minimum gereksinimler Önerilen gereksinimler
İşletim sistemi Windows 10 RS3 x64 Windows 10 19H2 x64
İşlemci AMD FX-8370 or Intel Core i5-4440 AMD Ryzen 7 3700X or Intel Core i7-9700K
Hafıza 8GB RAM 16GB RAM
Grafikler AMD RX 570 or Nvidia GeForce GTX 1050 Ti AMD Radeon RX 5700 XT or Nvidia GeForce RTX 2070
DirectX Versiyon 12 Versiyon 12
Depolama 50GB kullanılabilir 50GB kullanılabilir
Exit mobile version