Half Life 3 Oyununu Bekleyenlere Kötü Haber

Valve oyunu Half Life için 3. serinin gelmesi beklenirken, ortaya çıkan yeni bilgiler oyunseverleri hayal kırıklığına uğrattı. Ancak yine de Valve Half Life için farklı bir proje üzerinde çalışıyor.

Half-Life 3 aktif geliştirme aşamasında değil. Bir rapora göre Valve bunun yerine Steam Deck dostu oyunlara odaklanıyor. Half-Life: Alyx, kısmen VR kulaklıkları olan hayranlar için boşluğu doldururken; Alyx oynayamayan ve Half-Life 3 için umut bekleyen çok sayıda hayran var. Ne yazık ki, Half-Life 3 hiç olmayacak. Ancak Half Life ile ilgili bazı yeni projeler olduğu ortaya çıktı.

Half Life 3 Umutları Tüketti

Bilgiler Valve News Network’ün yaratıcısı Tyler McVicker aracılığıyla geliyor. Yeni bir YouTube videosunda McVicker, Half-Life serisinin durumunu tartıştı. McVicker işlerin nereye gittiğini açıklamaya devam etti. Ne yazık ki McVicker, Half-Life: Alyx’in sonunun geleceğinin bir göstergesi olduğunu uman hayranlara kötü bir haber verdi. McVicker, “Donanım için özel olarak tasarlanmış birkaç yazılım parçası dışında hiçbir şey üzerinde çalışan büyük bir geliştirme ekibi yok.” diyerek Half Life 3 için umutları tüketti.

Steam Deck Oyuncularına Odaklanıyorlar

McVicker daha sonra Valve’deki ekiplerin Steam Deck oyunlarına odaklandıklarını çünkü bunun beklenmedik bir başarı seviyesine ulaştığını açıkladı. McVicker, herhangi bir fare ve klavye atıcı hayranının Valve’de geliştirilmekte olduğunu umabileceklerinin “gerçekleşmediğini” vurguladı. Bu, Half Life hayranları için hayal kırıklığı yaratan bir haber olsa da; eserlerde hala bir Half-Life projesi olduğu bildirildiği için; o kadar da kötü değil.

Görünüşe göre “Half-Life: Citadel” veya en azından bir kod adı olarak adlandırılan yeni proje; Steam Deck’in neler yapabileceğini göstermek için ortaya çıkacak. McVicker, projeyi bir “nostalji festivali” olarak nitelendirdi. Görünüşe göre “işbirliğine dayalı” bir tür RTS-FPS meleziydi. McVicker, Half-Life etkisi ile hayranların oynanış açısından ne beklemesi gerektiğine dair örnekler olarak Left 4 Dead ve Alien Swarm’ı gösterdi.

Valve Henüz Resmi Bir Açıklama Yapmadı

McVicker ayrıca Citadel projesindeki bazı kişilerin son rötuşların Steam güvertesine taşındığını; ancak Citadel’deki geliştirmenin hala devam ettiğini belirtti. Bununla birlikte, Valve henüz hiçbir şeyi resmi olarak onaylamadı. Bu yüzden hayranlar yine de bilgiyi bir tuz tanesi ile almalı. Geliştirme planlarında; özellikle Valve gibi bir stüdyoda sık sık değişir; bu nedenle herhangi bir projenin nasıl sonuçlanacağını söylemek imkansızdır. Yine de Steam Deck’e uyarlanmış bir Half-Life oyunu çok mantıklı.

Steam Deck’e yapılan vurgu, şirket için mutlaka yabancı bir ülke olmamasına rağmen; Valve birinci taraf yazılımını ilginç bir yere koyacaktır. Oculus, VR alanına hakim olmaya devam ediyor. Nintendo, el bilgisayarları için tacı olsa da; Steam Deck en azından devasa Steam kitaplıklarına sahip olanlar için alternatif bir seçenek sağlayabilir.

 

Exit mobile version