En İyi Hafıza Oyunları

Hafıza oyunları ile güçlü bir hafıza elde etmek ister misiniz? Öyleyse sizin için oldukça faydalı olabilecek oyunları keşfedin.

Hafıza Oyunları

Yaşınız kaç olursa olsun, daha iyi düşünmek ve hafızanızı güçlü tutmak için birtakım yöntemleri uygulamayı bir alışkanlık hâline getirmelisiniz. Bu yöntemlerden biri de hafıza oyunları oynamayı içeriyor.

Hafıza geliştirme sürecini vücut geliştirme süreci gibi düşünebilirsiniz. Beyin tıpkı bir kas gibi çalışır. Onu geliştirmek ancak egzersizlerle mümkündür. Bu amaç doğrultusunda geliştirilen oyunlarsa daha iyi odaklanmanıza ve hafızanızı geliştirmenize yardımcı oluyor.

Bu oyunlar, faydaları kadar çeşitlilik bakımından da oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. O kadar seçenek arasından en iyisini bulmak elbette çok zor görünebilir ama bu konuda endişelenmenize gerek yok, sizin için hazırladığımız listede bu türdeki en iyi oyunları bulabilirsiniz.

En Faydalı Hafıza Oyunları

Hafızanızı geliştirmek için yukarıdaki oyunları tercih edebilirsiniz. Söz konusu oyunlar hakkında detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Lumosity – Zihin Jimnastiği

Hafızanıza ve odaklanma becerinize ne kadar güveniyorsunuz? Lumosity, zihninizi harekete geçirecek çok sayıda oyunu içeren günlük bir egzersiz programı sayesinde hafızanızı her zaman güçlü tutmanızı sağlar.

Lumosity’yi web sitesi sayesinde bilgisayarda kullanabilir ya da iOS veya Android sürümünü kullanabilirsiniz. Oyunlar arasında hızlı tempolu eşleştirme, hayvanları hızlıca tespit edip hangi hayvanları gördüğünü hatırlama, karıncaların çarpışmasının önüne geçme gibi birçok yönden zihninizi açacak seçenekler bulunuyor.

NeuroNation – Brain Training

Zayıf hafıza ve yavaş düşünme gibi sorunlar ile uğraşıyorsanız NeuroNation size yardımcı olabilir. Bunlar önemli sorunlardır, günlük yaşamınızı oldukça etkileme potansiyeline sahiptir. Dolayısıyla çok fazla zaman kaybetmeden NeuroNation’ın zayıf yönlerinizi tespit edip sizi o alanlarda geliştirmesine izin verebilirsiniz.

NeuroNation’ı eğlenceli kılan yanları da oldukça fazladır. Örneğin arkadaşlarınızla sonuçlarınızı karşılaştırabilir ve onlarla rekabet edebilirsiniz.

MentalUP Eğitici Zeka Oyunları

MentalUP özellikle 4 ila 13 yaşlarındaki çocuklar için zorluk derecesi giderek artan, oynaması birbirinden keyifli oyunlar ile dikkatleri üzerinde topluyor.

Dikkat geliştirmek için özel dikkat oyunları, görsel oyunlar, akılda tutmayı kolaylaştıran egzersizler, kelime oyunları ve çok daha fazlası ile okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin favorilerinden biri olabilir.

Elevate – Brain Training Games

Elevate, hafızanızı geliştirmek için birbirinden eğlenceli zeka oyunları sunuyor. Ne kadar oynarsanız bilişsel beceriler konusunda da o kadar gelişiyorsunuz. Elevate ayrıca kelime dağarcığınızı geliştirmenize de yardımcı olabilir.

Peak – Brain Games & Training

Peak, daha iyi odaklanma, hafıza ve problem çözme becerilerini geliştirme gibi amaçlarla başvurulabilecek en iyi seçeneklerden biridir. iOS ve Android kullanıcıları tarafından deneyimlenebilen Peak, diğer kullanıcılarla rekabet etmenize de olanak tanıyor.

Exit mobile version