Hades, Hugo Ödülü Kazanan İlk Video Oyunu Oldu

Hades, etkileyici ödül yeplazesine bir kupa daha ekledi.

Supergiant Games’in Hades’i resmi olarak Hugo Ödülü kazanan ilk video oyunu olarak tarihe geçti.

Hugo Ödüllerinin dağıtımı ilk olarak 1953’te başladı . Ayrıca bilim kurgu ve fantezi alanındaki en iyi eserleri onurlandırdı. 2021 yılına kadar video oyunları ve hikayeleri dikkate alınmamıştı, ancak bu artık değişti.

Kategori 2021 Yılı İçin Eklendi

Ancak “En İyi Video Oyunu” kategorisinin 2021 için eklenen özel bir kategori olduğunu belirtmek önemli. Ancak, WSFS Business Meeting komitesi “birkaç yıldır böyle bir kategori ekleme olasılığını inceliyor. ” Özel bir kategori olmasına rağmen, Hades’in galibiyeti hala kalıcı kategorilerdekilerle aynı muamele görüyor.

Prestijli ödülü kazanmak için Hades’in Animal Crossing: New Horizons, Spiritfarer, Final Fantasy VII Remake, The Last of Us: Part II ve Blaseball’u en iyi şekilde yapması gerekiyordu.

Supergiant Games‘in yazarı ve yaratıcı yönetmeni Greg Kasavin, video oyunlarının ilk Hugo Ödülü’nü kazanmanın ne büyük bir onur olduğunu söyleyerek tüm ekip adına bazı sözler paylaştı.

Hugo ödülü en iyi video oyun dalında alan ilk yapım olmaktan büyük bir onur duyduk. Biz, ben de dahil olmak üzere bilim kurgu ve fantezi dünyasının Ursula K. Le Guin’in eserlerinden Philip K. Dick’e uzanan bu muhteşem isimlerden klasikleri deneyimleyerek büyüdük. Hugo Ödülleri’ni çocukken işte bu sebeple duymuştuk.”

“Uzun zaman sonra böyle bir başarıya ulaşmak, özellikle türlü boyutlarda yapımların yer aldığı küçük büyük birçok ekibin yarıştığı bu adayları göz önüne aldığımızda, bu başarı bizim için dünyalara bedel. Video oyun anlatıcılığı yıllar içinde çok aşama kat etti ve oyun ortamı da her hareketinize bir tepkinin olduğu bu fantastik dünyalarda var olabildiğiniz interaktif haliyle oldukça eşsiz bir ortam.”

Hugo Ödülü, Hades’in ödüllerle dolu uzun zafer listesine ekleyeceği yeni bir ödül. Hades, IGN’in 2020 Game of the Year ödülü almış, Küresel Oyun Endüstrisi Ödülleri’nde 9 ödüle layık görülmüş, bunun yanı sıra GDC Choice Awards 2021’de, BAFTA Oyun Ödülleri 2021’de, SXSW Oyun Ödülleri 2021’de, Gayming Ödülleri 2021’de, D.I.C.E. Ödülleri 2021’de ve çok daha fazlasında en iyi oyun ödülüne layık oldu.

Hades Sistem Gereksinimleri

Minimum:

*İşletim Sistemi: Windows 7 SP1
*İşlemci: Dual Core 2.4 GHz
*Bellek: 4 GB RAM
*Ekran Kartı: 1GB VRAM / DirectX 10+ support
*Depolama: 15 GB

Önerilen:

*İşletim Sistemi: Windows 7 SP1
*İşlemci: Dual Core 3.0 GHz+
*Bellek: 8 GB RAM
*Ekran Kartı: 2GB VRAM / DirectX 10+ support
*Depolama: 20 GB

 

Exit mobile version